Share

Το καλοκαιρινό, παραδοσιακό γλύκισμα της Ζακύνθου με μια μικρή παραλλαγή, την αγαπημένη μαστίχα!
Η μαστίχα και το φυστίκι του δίνει μια ωραιότατη γευστική πινελιά και μάλιστα κρατώντας τον Ελληνικό, παραδοσιακό του χαρακτήρα!

Γλυκό Φρυγανιά με Μαστίχα και Φυστίκι Recipe

frugania zakunthou paradosiaki

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • Απόδοση: 1 (10-12 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 60 λεπτά

Το καλοκαιρινό, παραδοσιακό γλύκισμα της Ζακύνθου με μια μικρή …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η σαντιγύ

    Βάζουμε την κρέμα σε μεταλλικό δοχείο και την αφήνουμε 10′ λεπτα στην κατάψυξη.
    Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται.

    Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  2. Η κρέμα

    Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, μισό φλυτζάνι γάλα,τους κρόκους και την ζάχαρη.
    Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την βανίλια και την μαστίχα να βράσει, μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά.
    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
    Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
    Σκεπάζουμε με σελοφάν, για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Το σιρόπι

    Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη το νερό και την κανέλα μέχρι να πάρει μία βράση.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε το ξύλαράκι και προσθέτουμε το λικέρ και την σκόνη κανέλα.

  4. Συναρμολόγηση

    Σε πυρέξ, τσέρκι ή ταψάκι στρώνουμε τις μισές φρυγανιές, τις σιροπιάζουμε ελαφρά και εν συνεχεία στρώνουμε τις υπόλοιπες φρυγανιές και σιροπιάζουμε πάλι.
    Στρώνουμε όλη την κρέμα και βάζουμε για 10′ λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
    Απλώνουμε την σαντιγύ.
    Πασπαλίζουμε με το αρκετό φυστίκι και κανέλα.

    Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 2-3 ώρες και σερβίρουμε.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο