Γλυκό Κουταλιού Κεράσι

Γλυκό Κουταλιού Κεράσι

Share

Γλυκό Κουταλιού Κεράσι η συνταγή, όλα τα υπόλοιπα σχόλια περισσεύουν για το πιο λατρεμένο γλυκό του κουταλιού!

Γλυκό Κουταλιού Κεράσι

Γλυκό Κουταλιού Κεράσι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 13, 2013

  • Απόδοση: 1000 gr.
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 10 ώρες 0 λεπτό

Γλυκό Κουταλιού Κεράσι η συνταγή, όλα τα υπόλοιπα σχόλια περισσεύουν για …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια και από τα πολύ γινωμένα.
    Τα πλένουμε και με μία φουρκέτα, που την ανοίγουμε λίγο, βγάζουμε τα κουκούτσια.
    Ρίχνουμε τα κεράσια σε τρυπητό όπου έχουμε τοποθετήσει μία λεκάνη από κάτω για να κρατήσουμε τα υγρά τους.
  2. Ζυγίζουμε τα κεράσια και όσο είναι το φρούτο μετράμε και την αντίστοιχη ζάχαρη.
    Κάνουμε στρώσεις σε μία κατσαρόλα εναλλάξ κεράσια και ζάχαρη, ρίχνουμε το ζουμί που έβγαλαν τα κεράσια,τα σκεπάζουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
  3. Την άλλη μέρα ξεκινάμε το βράσιμο του γλυκού.

    Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το γλυκό μας, όταν αρχίσει να αφρίζει με ένα κουτάλι το ξαφρίζουμε.
    Βράζουμε για 35 λεπτά και κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα και την σκεπάζουμε, αφού κρυώσει το γλυκό.
  4. Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεούμε κουνώντας την κατσαρόλα. Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ξανακουνάμε την κατσαρόλα.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Βρέχουμε μία λινή πετσέτα και την στύβουμε πολύ καλά,δέν πρέπει να έχει σταγόνα νερό.
    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε. Αυτήν την διδικασία την εφαρμόζουμε 4-5 φορές.
    Αυτό βοηθά να μείνει το κεράσι στρογγυλό.
    Τοποθετούμε το ζεστό γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει ερμητικά και το γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο