Share

Ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού Παντζάρι, η γεύση του υπέροχη όπως το χρώμα του!
Ταιριάζει απόλυτα με παγωτά, γιαούρτι, σε κέικ και cheesecake!

Γλυκό Κουταλιού Παντζάρι Recipe

ΓΛΥΚΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 9, 2013

  • Απόδοση: 1 (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 20 λεπτά

Ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού Παντζάρι, η γεύση του …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια. Τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό μέρος.
  2. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να σκεπάστούν και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
    Τα σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλυτζάνι ααπό το νερό που βράσαμε τα παντζάρια.
    Βάζουμε τα παντζάρια σε μία λεκάνη με αρκετό κρύο νερό.
  3. Σουρώνουμε το παντζάρι.
    Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό από τα παντζάρια που κρατήσαμε, ½ ακόμη φλυτζάνι νερό, την κανέλα, την αρμπαρόριζα και 1 φλούδα από το λεμόνι.
  4. Βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά.
    Προσθέτουμε το παντζάρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την φλούδα, προσθέτουμε τον χυμό, και την βανίλια.
    Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο