Γλυκό Κουταλιού Παντζάρι

Γλυκό Κουταλιού Παντζάρι

Share

Γλυκό Κουταλιού Παντζάρι

ΓΛΥΚΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 9, 2013

  • Απόδοση: 1 (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 20 λεπτά

Ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού η γεύση του υπέροχη όπως το χρώμα του!
Ταιριάζει απόλυτα με παγωτά, γιαούρτι, σε κέικ και cheesecake!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια. Τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό μέρος.
  2. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να σκεπάστούν και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
    Τα σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλυτζάνι ααπό το νερό που βράσαμε τα παντζάρια.
    Βάζουμε τα παντζάρια σε μία λεκάνη με αρκετό κρύο νερό.
  3. Σουρώνουμε το παντζάρι.
    Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό από τα παντζάρια που κρατήσαμε, ½ ακόμη φλυτζάνι νερό, την κανέλα, την αρμπαρόριζα και 1 φλούδα από το λεμόνι.
  4. Βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά.
    Προσθέτουμε το παντζάρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την φλούδα, προσθέτουμε τον χυμό, και την βανίλια.
    Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο