FC MAGAZINE DIY Γλυκό Κουταλιού Παντζάρι

Γλυκό Κουταλιού Παντζάρι

Share

Γλυκό Κουταλιού Παντζάρι

ΓΛΥΚΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

By Εύα Μονοχάρη Published: Ιουλίου 9, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (1 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins

Ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού η γεύση του υπέροχη όπως το χρώμα του!
Ταιριάζει απόλυτα με παγωτά, γιαούρτι, σε κέικ και cheesecake!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια. Τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό μέρος.
  2. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να σκεπάστούν και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
    Τα σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλυτζάνι ααπό το νερό που βράσαμε τα παντζάρια.
    Βάζουμε τα παντζάρια σε μία λεκάνη με αρκετό κρύο νερό.
  3. Σουρώνουμε το παντζάρι.
    Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό από τα παντζάρια που κρατήσαμε, ½ ακόμη φλυτζάνι νερό, την κανέλα, την αρμπαρόριζα και 1 φλούδα από το λεμόνι.
  4. Βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά.
    Προσθέτουμε το παντζάρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την φλούδα, προσθέτουμε τον χυμό, και την βανίλια.
    Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο