Share

Η Εμμανουέλα Κόκκαλη δηλώνει η αρχόντισσα της κουζίνας… εγώ συχνά την αποκαλώ Αλίκη Βουγιουκλάκη του Food Blogging. Η ξανθιά,χαριτωμένη και αγαπησιάρα Εμμανουέλα γράφει τις συνταγές της στο Eating Around  και επίσης παρουσιάζει μαγειρική στο τηλεοπτικό Joy, οι συνταγές της είναι απλές, εύκολες και προσιτές, γι΄αυτο και την συμπεριέλαβα σε αυτό το γιορτινό κόνσεπτ, όπου η Εμμανουέλα επέλεξε να μας ετοίμασει γιορτινό τραπέζι για 2!

Οι συνταγές μαγειρεύτηκαν, δοκιμάστηκαν, φωτογραφήθηκαν και πραγματικά αν θέλετε να γιορτάσετε μόνο με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, σίγουρα θα κερδίσετε τις εντυπώσεις, επιβεβαιώνω!

 

Ορεκτικό: Σούπα βελουτέ με κάστανα και μανιτάρια

για 2 άτομα

Υλικά:
Μερικά κάστανα, βρασμένα σε αλατισμένο νερό και ξεφλουδισμένα
1 κρεμμύδι
Μερικά άσπρα μανιτάρια
400 ml ζωμό λαχανικών (από κύβο)
100 ml κρέμα γάλακτος
15 γρ. βούτυρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο δεντρολίβανο και αμύγδαλα φιλέ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Τα σωτάρουμε στο βούτυρο για πέντε λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και τα κάστανα και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε τη σούπα για 20 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε μαζί με τη σούπα στο μπλέντερ
Την πολτοποιούμε.
Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Σερβίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και αμύγδαλο φιλέ προαιρετικά!

 

Καστανόσουπα

 

Κυρίως Πιάτο: Γαλοπούλα αλά Κρέμ με Ταλιατέλες

για 2 άτομα

Υλικά:
1 στήθος γαλοπούλας
250 gr. κρέμα γάλακτος
1 πιπεριά πράσινη
150 ml. λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
100 gr. τριμμένη παρμεζάνα
3 φέτες μπέϊκον
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ροζ πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το μπέικον και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι  και σωτάρουμε για 5 λεπτά την γαλοπούλα, μέχρι να πάρει ένα λευκό χρώμα.
Προσθέτουμε  το σκόρδο, την πιπεριά, αλατι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μπέϊκον και ελάχιστο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος προσθέτουμε στην καυτή σάλτσα το τριμμένο τυρί.
Σερβίρουμε με ταλιατέλες και ροζ πιπέρι.

Γαλοπούλα αλά Κρέμ

Επιδόρπιο: Μους μαύρης σοκολάτας με μαστίχα

για 2 άτομα

Υλικά
350 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ
με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Φλοίδες μαύρης κουβερτούρας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τέλος προσθέτουμε το λικερ.
Ανακατεύουμε απαλά, μοιράζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Γαρνίρουμε με φλοίδες κουβερτούρας και σερβίρουμε.

 

Μους Σοκολάτα

 

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο