Share
Για 2η χρονιά, με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ εταιρείας του Ομίλου FOURLIS «ταξιδέψαμε» στις «Γεύσεις του Τόπου μας« με εκδηλώσεις σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις αυτές σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και στα Ιωάννινα 8 και 9 Μάϊου, όπου είχα την χαρά να βρεθώ και να μαγειρέψω με δύο πολυαγαπημένους σεφ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Χριστόφορο Πέσκια!

Φέτος είχα την χαρά να γνωρίσω νέους μικρούς παραγωγούς αλλά και γνωστούς από τις προηγούμενες εκδηλώσεις.

Μου αρέσει που μπορώ να μιλάω απευθείας μαζί τους και μου εξιστορούν την προσπάθειά τους να αναδείξουν τα τοπικά υλικά, την αγάπη τους για την πρώτη ύλη, για τις αγωνίες τους αλλά και την χαρά της συμμετοχής στις εκδηλώσεις που προβάλλουν με τόσο όμορφο τρόπο τις Γεύσεις του Τόπου μας.

Στα live εργαστήρια μαγειρικής με τον Χριστόφορο Πέσκια φτιάξαμε τους καλύτερους κολοκυθοκεφτέδες ever με σάλτσα γαλοτύρι και στην συνέχεια με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο έναν εκπληκτικό τραχανά, μανιτάρια και λουκάνικο και άλλα φαγητά με τα προϊόντα των παραγωγών!

Μαζί μας αυτή την φορά ήταν και οι τυχεροί της κλήρωσης μέσα από τον διαγωνισμό συνταγών «Γεύσεις του Τόπου μας»!

Μια ακόμη όμορφη εκδήλωση του IKEA, κατάφερε να γνωρίσει στο κοινό τους 24 παραγωγούς και τα προϊόντα τους, να μαγειρέψουμε και να απολαύσουμε τις Γεύσεις του Τόπου μας.

Αναζητήστε και γνωρίστε όμως κι εσείς τους εξαιρετικούς παραγωγούς και τα προϊόντα τους:
-Η ΣΤΕΡΝΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΖΑΓΟΡΙ
-ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
-ΜOΝΟΛΙΘΙ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
-ΧΕΛΒΑ ΧΑΝΕ, ΧΑΛΒΑΣ
-MELISSAKI, ΜΕΛΙ
-ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
-ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΑΤΣΙΟΣ, ΛΙΚΕΡ – ΟΥΖΟ – ΤΣΙΠΟΥΡΟ
-ΧΑΒΕΛΑΣ ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ, ΠΙΤΕΣ – ΦΥΛΛΟ
-ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΣ, ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
-ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΜΕΛΙ ΤΣΑΙ ΡΙΓΑΝΗ
-ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ, ΚΡΑΣΙ
-ΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
-ΚΤΗΜΑ ΛΙΑΚΟΥ, ΚΡΑΣΙ
-ΡΟΜΠΟΣ, ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
-ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΜΕΛΙ
-ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ-ΤΡΑΧΑΝΑΣ-ΑΛΕΥΡΑ-ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
-ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ, ΓΑΛΟΚΤΟΜΙΚΑ
-ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
-GREEBALS, BOTANA
-ΜΑΚΡΗΣ, ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ – ΚΡΕΜΕΣ
-HARMA, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
-ΜΑΡΜΕΛΩΔΙΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ – ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
-OLEUM SOAP, ΣΑΠΟΥΝΙΑ
-ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ-ΟΥΖΟ

Όπως και την πρώτη χρονιά, έτσι και φέτος η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, πραγματοποίησε παράλληλη δράση και θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Ιωάννινα, από το Σάββατο 9 Μαΐου, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών. Αξίζει να σημειωθεί πως από την αντίστοιχη παράλληλη δράση των εκδηλώσεων «Γεύσεις του Τόπου μας» στη Λάρισα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη, το 2014, η ΙΚΕΑ διέθεσε είδη αξίας 26.000€.

Επόμενος σταθμός για τις «Γεύσεις του Τόπου μας» είναι η Αθήνα stay tuned και επισκεφθείτε τις Γεύσεις του Τόπου μας γιατί σύντομα θα μαγειρέψουμε όλοι μαζί 22 και 23 Μάϊου στο κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο!

Είναι υπέροχο να μοιραζόμαστε τις «Γεύσεις του Τόπου μας» γιατί #zoumemazi!

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο