Πανεύκολα πεϊνιρλί με τυρί και αυγό ή κιμά

Είναι πανεύκολα, λαχταριστά, τα αγαπούν μικροί και μεγάλοι! Ακολούθησε τη συνταγή πεϊνιρλί που δεν αποτυγχάνει ποτέ, γέμισε με τα αγαπημένα σου υλικά και θα με θυμηθείς! Όταν «γνώρισα» την σπουδαία Εύη Βουτσινά μέσα από τα βιβλία της, η γραφή της για την γαστρονομία αλλά και ο τρόπος που «ξετύλιγε» το κουβάρι για την ελληνική γαστρονομία …

Παραδοσιακές Κρητικές Σαρικόπιτες

Πάντα αγαπώ την Κρήτη και θεωρώ όπως όλος ο κόσμος της γαστρονομίας άλλωστε, την Κρητική διατροφή κορυφαία! Ίσωςκαι η κρητική ρίζα μίλησε μέσα μου, γι’ αυτό όλη την εβδομάδα θα μαγειρεύουμε και θα τρώμε Κρητικά, θα μαγειρευτούν 5 συνταγές από “γνήσια κρητική πηγή” με τα πιο αντιπροσωπευτικά και παραδοσιακά φαγητά και γλυκά της λατρεμένης Κρήτης! …

Galette, Βουτυρένια Τάρτα με Κεράσια

Αν υπάρχει παράδεισος στην γεύση τότε αυτή η τάρτα με κεράσια αποτελεί κομμάτι του! Κάνεις λίγο υπομονή να ξεκουκουτσιάσεις τα κεράσια.Ο κλασικός τρόπος την φουρκέτα είναι ο καλύτερος! Βάλε πετροκέρασα και τα άλλα τα μαυροκέρασα, βάλε και ένα αγελαδινό βούτυρο “καλό” άλλο μυστικό για επιτυχία δεν έχει. Μην παρασυρθείς να την απολαύσεις με παγωτό, έτσι …

Μελιτζανόπιτα με Αρσενικό Τυρί Νάξου

Μελιτζανόπιτα με Αρσενικό Τυρί Νάξου Τα καλοκαίρια είχαμε ένα μικρό μποστάνι, μόλις έβγαιναν οι μελιτζάνες ήξερα οτι είναι όντως καλοκαίρι! Θυμάμαι αυτή την “γλύκα” τους τότε… αυτή την γλύκα την βρήκα πάλι σε αυτή την πίτα, την μελιτζανόπιτα την ωραιότερη καλοκαιρινή πίτα. Και αν απορείς σαν τι γεύση έχει αυτή η πίτα θα σου πω …

Μελοπιτάκια (Λουκουμάδες Φούρνου με Ανθότυρο και Μέλι)

Μελοπιτάκια (Λουκουμάδες Φούρνου με Ανθότυρο και Μέλι) Την Κυριακή που μας πέρασε για ακόμη μια φορά το Food4Good ήταν εκεί, μαγειρεύοντας 10.000 μερίδες φαγητό και γλυκό, για να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας Surfers for Life ώστε να διαδώσει το μήνυμα «Είμαι νικητής» στο 2ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην» όπου πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Κοιτάζοντας τα …

Galette με Κολοκύθα, Μήλο και Τυρί Μπρι

Galette με Κολοκύθα, Μήλο και Τυρί Μπρι να λιώνει στο στόμα! Τι συμβαίνει όταν 3+1 Food Bloggers μαζεύονται σε μία κουζίνα; Εκτός από υπέροχες συνταγές, πολλά γέλια, απόλαυση και ευγνωμοσύνη, που ένα αντικείμενο, το Food Blogging, ένωνει άτομα που δεν θα είχαν γνωριστεί ποτέ μεταξύ τους… Όταν ανακοινώθηκε το υλικό της εβδομάδας, τα μήλα, μπορείτε …

Τυρόψωμο με Νιώτικο Σκοτύρι

Το σκοτύρι είναι ένα από τα αγαπημένα μου επιτραπέζια τυριά, όταν έφτασε στα χέρια μου αμέσως μπήκα στην κουζίνα και έψησα ένα τυρόψωμο! Το σκοτύρι είναι υπόξινο, μαλακό, πικάντικο, η ιδιαιτερότητά του είναι τα κομμάτια από κεφαλοτύρι και το θρούμπι, ντόπια! ‘Ολα αυτά “ζυμώνονται” μαζί και το κάνουν να ξεχωρίζει από κάθε άλλο αντίστοιχου είδους …

Μεθυσμένα Γεμισμένα με Μακεδονικό Χαλβά

Μια καταπληκτική παραλλαγή για τα αγαπημένα Μεθυσμένα Σκαλτσούνια, τα οποία γεμίζονται με τον μοναδικό Μακεδονικό Χαλβά! Η νέα γεύση του με Μαστίχα Χίου είναι τόσο ξεχωριστή και υπέροχη! Επιπλέον δοκιμάσαμε νοστιμότατες παραλλαγές γέμισης με μήλο, κανέλα και σταφίδες!

Πιταράκια Μήλου, παραδοσιακά

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα για το οποίο φημίζεται η Μήλος! Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα. Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.

Κρεμμυδένια ή Καλασούνα Φολεγάνδρου

Η σημερινή πίτα είναι νησιώτισσα, καλασούνα είναι η πίτα στην Φολεγρανδρίτικη διάλεκτο, φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά και είναι μια από τις ωραιότερες πίτες, Κρεμμυδένια ή Καλασούνα Φολεγάνδρου λοιπόν! Φυσικά και οι παραδοσιακές πίτες είναι ότι πιο εξαιρετικό έχει να παρουσιάσει η Ελληνική Κουζίνα, τόσο για την ποικιλία τους όσο και για την νοστιμιά τους! Την συνταγή …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close