Κέικ με Σαγκουίνια και Καρδάμωμο
Τα ωραία, κόκκινα, τονωτικά σαγκουίνια σε ένα κέικ που αγαπάς από την πρώτη μπουκιά και το “χαζεύεις” με τις ώρες!
Τα ωραία, κόκκινα, τονωτικά σαγκουίνια σε ένα κέικ που αγαπάς από την πρώτη μπουκιά και το “χαζεύεις” με τις ώρες!
Σιροπιαστό Κέικ Μανταρίνι με Γλάσο Αν ο χειμώνας μπορεί να συνδυαστεί με ένα φρούτο αυτό είναι το μανταρίνι! Το μανταρίνι με τα αναζωογονητικά και μυρωδάτα του έλαια “πλημμυρίζουν” αυτό το κέικ, ένα “απόλυτα” ζουμερό κέικ με μανταρίνι και μόνο με το μανταρίνι!
Φαντάσου την φρεσκάδα του λεμονιού και μαστίχα σε μία σιροπιαστή, ζουμερή πίτα, τη λεμονόπιτα, βρες ακέρωτα λεμόνια λοιπόν! Αυτή η λεμονόπιτα κρύβει ένα “μυστικό” υλικό, ένα προϊόν που πρέπει πραγματικά να συγκρατήσεις το όνομά του γιατί αν σου αρέσει η μαστίχα θα γίνει το αγαπημένο σου! Το μαστιχόνερο Mastiqua είναι ένα ελληνικό προϊόν και πρόκειται …
Βασιλόπιτα με Ξερά Φρούτα και Amaro Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μια ακόμη χρονιά και να υποδεχτούμε την νέα με χαρά και γλύκα! Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι από τα παλιότερα έθιμα και έχει συνδεθεί με την τύχει και την καλοτυχία στο σπίτι! Η βασιλόπιτα κέικ είναι από τις πιο αγαπητές, φέτος η επιλογή ήταν …
Καιρό τώρα έψαχνα να βρω την “σωστή” συνταγή για ραβανί, όχι όποιο – όποιο ρεβανί, αλλά αυτό από την Βέροια, και όσοι το έχετε δοκιμάσει ξέρετε καλά ότι αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για ρεβανί σκέτος αφρός! Το παραδοσιακό ραβανί ή ρεβανί είναι από τα πιο γιορτινά και εύκολα γλυκά, από τις πιο αγαπημένες συνταγές …
Πεντανόστιμο, ελαφρύ κέικ χωρίς πολλά λιπαρά, χωρίς αυγά και βούτυρο! Φτιάχνεται πανεύκολα και αποτελεί το ιδανικό σνάκ για κάθε στιγμή!
Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική κουζίνα του Πηλίου και συγκεκριμένα της Πορταριάς! Το υλικό που κάνει την διαφορά, σ’ αυτή την συνταγή για τυρόψωμο και του δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το πορτοκάλι!
Μια καταπληκτική παραλλαγή για τα αγαπημένα Μεθυσμένα Σκαλτσούνια, τα οποία γεμίζονται με τον μοναδικό Μακεδονικό Χαλβά! Η νέα γεύση του με Μαστίχα Χίου είναι τόσο ξεχωριστή και υπέροχη! Επιπλέον δοκιμάσαμε νοστιμότατες παραλλαγές γέμισης με μήλο, κανέλα και σταφίδες!
Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο! Το εύγευστο, πλούσιο κέικ με την διαφορετική παρασκευή, η κατσαρόλα και το γλάσο κάνει την διαφορά! Αν σας αρέσουν λοιπόν τα σοκολατένια κέικ μπορείτε να το τεστάρετε!
Ένα “ελληνικό” κέικ, με δύο μοναδικά Ελληνικά προϊόντα τον Μακεδονικό χαλβά και τη μαστίχα Χίου! Η έμπνευση Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω την συνταγή που θα επέλεγα, για World Baking Day, είχα σχεδόν καταλήξει να μοιραστώ μαζί σας το αγαπημένο μου κέικ. Το απίστευτο κέικ πορτοκάλι της μαμάς μου, το απλό αλλά τόσο μοναδικό …