Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι, Σουλτανίνα

Διαλέξτε σφιχτές ρώγες από την ποικιλία σουλτανίνα, ακολουθήστε τις οδηγίες και έτοιμο, το κεχριμπαρένιο γλυκό του Φθινοπώρου! Το γλυκό αυτό ταιριάζει απόλυτα με γιαούρτι!   Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι Σουλτανίνα •Προετοιμασία: 8 ώρες  •Έτοιμο σε: 50′  •Ποσότητα:  1000 gr.   •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο Υλικά 1000 gr. ρώγες σταφυλιού σουλτανίνα 800 gr. ζάχαρη 150 ml. νερό 1 …

Κοτόσουπα με Σάλτσα Αυγολέμονο

Μια εκπληκτική εκδοχή για κοτόσουπα, με υφή ελαφρά κρεμώδη και πλούσια γεύση! Η ιδανική δυναμωτική σούπα για τον χειμώνα αλλά και για να την σερβίρεται σαν ορεκτικό στο γεύμα σας!

Κέικ Σαλονίκ (Κέικ Κανέλας)

Κέικ Σαλονίκ (Κέικ Κανέλας) Ξεφυλλίζοντας έναν παλιό, πολύ παλιό βιβλίο μαγειρικής με συνταγές του μοναδικού Νίκου Τσελεμεντέ, ανακάλυψα το κέικ Σαλονίκ, διαπίστωσα ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κέικ κανέλας με ένα “περίεργο” όνομα Σαλονίκ. Δεν γνωρίζω τι εμπνέυστηκε ο Τσελεμεντές όταν του έδωσε αυτό το όνομα, μέσα από μια μικρή έρευνα δεν βρήκα …

Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Αυτό το post έχει μια γλυκόπικρη «γεύση» όπως ακριβώς είναι το περγαμόντο στην επίγευση του. Η παρακάτω συνταγή ανήκει στη γιαγιά Ευτυχία που πρόσφατα χάσαμε και δίπλα της έμαθα το πιο ευωδιαστό και ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο. Ακόμη θυμάμαι τη μικροσκοπική φιγούρα της να φέρνει τον καλό τον δίσκο, τον στρωμένο με το σεμεδάκι …

Κρέμα Καραμελέ – Creme Flan

Το πιο κλασσικό επιδόρπιο με την φίνα κρέμα και την λατρεμενη καραμέλα! Η κρέμα καραμελέ στο Μεξικό, την Πορτογαλία και την Ισπανία ονομάζεται και κρέμα φλαν. θα το καταλάβετε όταν ξεφορμάρετε την κρέμα!

Προζύμι (Πώς να φτιάξετε προζύμι)

Το σπιτικό ψωμί είναι ό,τι καλύτερο και για να απολαύσετε το τέλειο σπιτικό ψωμί χρειάζεστε οπωσδήποτε προζύμι! Η “υπόθεση” προζύμι είναι πανεύκολη, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά την συνταγή και να έχετε υπομονή, θα το φτιάξετε μόνο μία φορά και με την σωστή συντήρηση θα το έχετε για πάντα!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close