Πολίτικα κεφτεδάκια με πλιγούρι

Άπειρα φαγητά στο μυαλό μας και στην καρδιά μας αλλά θεωρώ πως τα κεφτεδάκια είναι από τα πιο αξεπέραστα γιατί ειλικρινά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτά, σε αυτή την εκδοχή θα τα βρεις πολίτικα κεφτεδάκια, ζυμωμένα με πλιγούρι! Στο τεύχος Οκτωβρίου για το Olive Magazine που κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα, και κάθε μήνα …

Σουτ μακάλο, κεφτέδες με λευκή σάλτσα

Ένα παραδοσιακό μακεδονίτικο φαγητό, το σουτ μακάλο δηλαδή οι κεφτέδες με λευκή σάλτσα από αλεύρι και σκόρδο και κόκκινο πιπέρι. Η απλότητα και η νοστιμιά του μας θυμίζουν το μεγαλείο της τοπικής ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Πιταράκια Μήλου, παραδοσιακά

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα για το οποίο φημίζεται η Μήλος! Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα. Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.

Ντοματοκεφτέδες Αστυπάλαιας

Οι ντοματοκεφτέδες είναι καλοκαίρι! Ώριμες και σφιχτές ντομάτες, λίγα λαχανικά και οι παραδοσιακοί ντοματοκεφτέδες Αστυπάλαιας στο τραπέζι δίπλα σε παγωμένες μπύρες σας περιμένουν όπου και αν βρίσκεστε!

Μπιάνκο Κέρκυρας, Παραδοσιακό Λεμονάτο Ψάρι

Το Μπιάνκο Κέρκυρας είναι η πιο νόστιμη, λιτή συνταγή ουσιαστικά για λεμονάτο ψάρι! Στην Κέρκυρα προτιμούσαν και προφανώς προτιμούν το στακοφίσι, δηλαδή τον αποξηραμένο, στεγνό μπακαλιάρο! Οι Βενετσιάνικες επιρροές στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας διακρίνονται περισσότερο στο όνομα αυτού φαγητού παρά στον τύπο του, καθώς στην ουσία πρόκειται για μια Μεσογειακή, τυπική συνταγή για λεμονάτο …

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα, μια νηστίσιμη, πολύ εύκολη και απλή συνταγή! Τα καλαμάρια συνδυάζονται άψογα με τις ελιές, τρώγονται σαν μεζές ή συνοδεύσετε το με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες και απολαύστε το ως κυρίως!    Συνταγή για καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα Χρόνος Προετοιμασίας: 60’Xρόνος Μαγειρέματος: 20’ Βαθμός Δυσκολίας: ΕύκολοΆτομα: 4-5 Υλικά …

Ψωμοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες

Αν σας περίσσεψε μπαγιάτικο ψωμί σας δίνω ένα από τους καλύτερους λόγους να μην το πετάξετε, δοκιμάστε ψωμοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες! Αυτά τα τέλεια κεφτεδάκια και κανείς δεν θα πιστεύει δεν έχουν ίχνος κιμά παρά μόνο ψωμί και μαγιονέζα. Συνοδεύστε τα με γιαούρτι στο οποίο θα προσθέσετε λίγη μαγιονέζα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο!

Πίτα του Βοσκού – Shepherd’s pie

Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd’s pie μια εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη! Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων – εξ’ ου και το όνομα. Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά φτιαχνόταν από τα περισσεύματα του ψητού αρνιού και των υπολοίπων φαγητών, …

Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας

Το απλοϊκό παραδοσιακό σοφρίτο Κέρκυρας είναι ένα φαγητό έκπληξη, τα υλικά που “δίνουν” τη χαρακτηριστική γεύση στο φαγητό είναι το άφθονο σκόρδο, μαϊντανός και το ξύδι από καλό κόκκινο κρασί. Το τελικό γευστικό του αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό, γι΄αυτό άλλωστε αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα, αν βρεθείτε στην Κέρκυρα μην παραλείψετε να …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close