Βασιλόπιτα με Ξερά Φρούτα και Amaro

Βασιλόπιτα με Ξερά Φρούτα και Amaro Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μια ακόμη χρονιά και να υποδεχτούμε την νέα με χαρά και γλύκα! Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι από τα παλιότερα έθιμα και έχει συνδεθεί με την τύχει και την καλοτυχία στο σπίτι! Η βασιλόπιτα κέικ είναι από τις πιο αγαπητές, φέτος η επιλογή ήταν …

Πασχαλινά Τσουρέκια, Αφράτα και Μυρωδάτα

Μια κλασική συνταγή για Πασχαλινά Τσουρέκια για αφράτα και μυρωδάτα! Στην συνταγή αυτή, η υπομονή έχει σημασία, γι αυτό μην παραλείψετε να αφήσετε την ζύμη να φουσκώσει όλο το βράδυ! Όταν ξεκινήσει το ψήσιμό τους τα αρώματα από την μαστίχα και το μαχλέπι, θα σας συναρπάσουν αυτά τα τσουρέκια, όπως και η μαστιχωτή τους υφή!

Βασιλόπιτα Τσουρέκι

Εκπληκτική, αφράτη και αρωματική βασιλόπιτα τσουρέκι για να υποδεχτείτε όλο γλύκα την νέα χρονιά! Υλικά Για το Προζύμι     125 αλεύρι Robin Hood 40 gr. μαγιά νωπή ή 8 gr. μαγιά σκόνη 150 ml. χλιαρό νερό ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη Για τη ζύμη 500 gr. αλεύρι Robin Hood 175 gr. ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά …

Χριστόψωμο

Χριστόψωμο, ένα ψωμί το οποίο φτιάχνεται την παραμονή των Χριστουγέννων με ιδιαίτερη ευλάβεια, η συνταγή είναι πανεύκολη και με σίγουρη επιτυχία!  Στολίζεται με διακοσμητικά σκαλιστά από ζυμάρι και έναν σταυρό, την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο νοικοκύρης έπαιρνε το χριστόψωμο, το σταύρωνε, το έκοβε και το μοίραζε σε όλη την οικογένειά του και σε όσους παρευρίσκονταν …

Κοσώνα – Λαμπρόψωμο

Η κοσώνα ή το Λαμπρόψωμο είναι ένα παραδοσιακό είδος γλυκού ψωμιού το οποίο ετοιμάζεται και προσφέρεται το βράδυ της Ανάστασης! Η συνταγή είναι η κλασσική και η προσθήκη των μυρωδικών είναι αυτό που το διαχωρίζει από το κοινό ψωμί! Τα παλιά τα χρόνια το λαμπρόψωμο αντικαθιστούσε το σημερινό τσουρέκι, στα βαφτιστήρια δηλαδή οι νονοί πήγαιναν …

Πασχαλινά Τσουρέκια

Πετυχημένα Πασχαλινά Τσουρέκια! Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα, μυρωδάτα και αφράτα τσουρέκια, διακοσμήστε με κόκκινα αυγά και χαρίστε τα μαζί με την αγάπη σας!

Τσατάλια, πολίτικα κουλουράκια με μαχλέπι και μαυροκούκι

Τα πολίτικα τσατάλια με μαυροκούκι είναι τα πιο αγαπημένα μου κουλουράκια, τραγανά και σχεδόν άγλυκα -δεν έχουν εποχή- αλλά για εμένα είναι τόσο γιορτινά, τόσο όμορφα, και μόνο που  μοσχοβολάνε μαχλέπι αυτομάτως θυμίζουν Πάσχα! Την πρώτη φορά που τα έψησα, ήταν ακριβώς  6 Απριλίου του 2013, μαγεύτηκα. Τα υλικά, αν εξαιρέσουμε το μαυροκούκι, συνηθισμένα, η …

Μαργαρίτα, Ατομικά Ψωμάκια

H Μαργαρίτα, Ατομικά Ψωμάκια είναι να δημοφιλές και αγαπημένο είδος ψωμιού, αφράτο και τρυφερό, ιδανικό για μπουφέ, σνακ και γεύματα, καθώς εκτός από νοστιμιά έχει και τέλεια εμφάνιση! Φτιάχνεται πανεύκολα αλλά και γρήγορα ακόμη και την τελευταία στιγμή!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close