Κασουλέ, Η Πλούσια Φασολάδα (Cassoulet de Toulouse)

Το κασουλέ είναι μία φασολάδα κι ίσως το πιo γνωστό πιάτο της Νοτιοδυτικής Γαλλίας,με υπέροχη γεύση! Οι παραλλαγές του πιάτου πολλές,τρείς είναι οι πιό γνωστές συνταγές-παραλλαγές: 1. Το cassoulet de Castelnaudary που γίνεται με χοιρινό κρέας. 2.Το cassoulet de Toulouse,που επιπλέον προστείθεται αρνί και λουκάνικα χωριάτικα. 3.Το cassoulet de Carcassonne που γίνεται επίσης με πέρδικα …

Chili Con Carne

Chili con carne ή αλλιώς “Κρέας με Πιπεριές” και για την ιστορία προέλευσης πιπεριές τσίλι! Έδεσμα με πολλές «διαμάχες» για την ορθότητα της συνταγής και της Tex Mex κουζίνας! Το Chili Con Carne μαγειρεύτηκε για πρώτη φορά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας από τους στρατιώτες!

Μουσακάς Tex Mex Style (Χωρίς Ψήσιμο)

Η ιστορία του μουσακά είναι περίπλοκη όπως και αυτή η Tex Mex Style εκδοχή! Ένας άλλος μουσακάς, όχι σαν τον κλασικό Ελληνικό που ξέρουμε, ένας μουσακάς στην φιλοσοφία της τεχνικής του μουσακά με προσαρμογή στην Tex Mex κουζίνα και ναι, δεν χρειάζεται ψήσιμο!

Παραδοσιακοί Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Οι παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες, ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ορεκτικά της Σίφνου! Απολαυστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι.. έτσι όπως μου τους έμαθες η κυρία Κλεονίκη από το Ηλιοβασίλεμα στο Τρουλάκι, αν βρεθείτε στην Σίφνο μην ξεχάσετε να πάτε και να δοκιμάσετε τα καλύτερα  παραδοσιακό μαγειρευτά του νησιού!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close