Pandolce Genovese, Χριστουγεννιάτικο Ιταλικό Ψωμί

Το Pandolce είναι ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο ψωμί της Γένοβας, κάτι σαν το Ελληνικό Χριστόψωμο! Το έφτιαχναν τα Χριστούγεννα οι Ιταλίδες νοικοκυρές και το πρώτο κομμάτι όταν το έκοβαν το κρατούσαν για να το προσφέρουν στον πρώτο “ζητιάνο” που θα χτυπούσε την πόρτα! Δοκιμάστε το, η γεύση του είναι υπέροχη!

Παραδοσιακή βασιλόπιτα με φέτα και ξηρούς καρπούς

Μια παραδοσιακή βασιλόπιτα της Ελληνικής Κουζίνας με γλυκιά γέμιση από ξηρούς καρπούς και φέτα, σίγουρα μοιάζει περίεργη αλλά είναι υπέροχη! Συνήθως στην Θεσσαλία η βασιλόπιτα είχε την μορφή πίτας και μάλιστα αλμυρής, λόγω της παραγωγής τυριού της περιοχής! Βέβαια κατά τόπους υπήρχε και η προσθήκη του γλυκού στοιχείου, όπως η Βασιλόπιτα από την περιοχή της …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close