Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Αυτό το post έχει μια γλυκόπικρη «γεύση» όπως ακριβώς είναι το περγαμόντο στην επίγευση του. Η παρακάτω συνταγή ανήκει στη γιαγιά Ευτυχία που πρόσφατα χάσαμε και δίπλα της έμαθα το πιο ευωδιαστό και ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο. Ακόμη θυμάμαι τη μικροσκοπική φιγούρα της να φέρνει τον καλό τον δίσκο, τον στρωμένο με το σεμεδάκι …

Πασχαλινά Τσουρέκια

Πετυχημένα Πασχαλινά Τσουρέκια! Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα, μυρωδάτα και αφράτα τσουρέκια, διακοσμήστε με κόκκινα αυγά και χαρίστε τα μαζί με την αγάπη σας!

Γλυκό Κουταλιού Νεραντζάκι Ρολό

Το κατεξοχήν αγαπημένο και παραδοσιακό γλυκό κουταλιού Νεραντζάκι Ρολό ! Η νεραντζιά ή κιτρομηλιά ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, ο καρπός της είναι παρόμοιος με του πορτοκαλιού αλλά με πιο στυφή και πικρή γεύση!

Μπακλαβάς

Το απόλυτο σιροπιαστό με καρύδι ή φυστίκι, ο μπακλαβάς, γιατί Χριστούγεννα χωρίς μπακλαβά δεν γίνονται!

Μαρμελάδα Βατόμουρο

Μια μαρμελάδα ονειρική, το βατόμουρο είναι δυσεύρετο αλλά πραγματικά είναι καταπληκτική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, παρόλη την ζάχαρη!

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα) Παραδοσιακό Ψωμί

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα), ένα μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό ψωμί, “κεντημένο” και διακοσμημένο με διάφορα σχέδια από ζυμάρι, μελωμένο έργο τέχνης,το ετοιμάζουν μέχρι και σήμερα σε ορισμένους τόπους στην Ελλάδα και το πάνε στο τραπέζι του γάμου σαν δώρο γάμου! Η πρεβέντα κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρεται αντί της τούρτας!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close