Κοσώνα – Λαμπρόψωμο
Η κοσώνα ή το Λαμπρόψωμο είναι ένα παραδοσιακό είδος γλυκού ψωμιού το οποίο ετοιμάζεται και προσφέρεται το βράδυ της Ανάστασης! Η συνταγή είναι η κλασσική και η προσθήκη των μυρωδικών είναι αυτό που το διαχωρίζει από το κοινό ψωμί! Τα παλιά τα χρόνια το λαμπρόψωμο αντικαθιστούσε το σημερινό τσουρέκι, στα βαφτιστήρια δηλαδή οι νονοί πήγαιναν …
Πασχαλινά Τσουρέκια
Πετυχημένα Πασχαλινά Τσουρέκια! Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα, μυρωδάτα και αφράτα τσουρέκια, διακοσμήστε με κόκκινα αυγά και χαρίστε τα μαζί με την αγάπη σας!
Πασχαλινά Κουλουράκια
Υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια, μια εύκολη συνταγή από τα τεφτέρια της γιαγιάς Ευτυχίας.
Μπομπότα Γλυκιά με Σταφίδες (Γλυκό Καλαμποκόψωμο)
Η μπομπότα, το ξεχασμένο καλαμποκόψωμο, έχει περάσει στην ιστορία ως το ψωμί των φτωχών. Με μεγάλη θρεπτική αξία, η μπομπότα είτε στην αλμυρή, είτε στην γλυκιά εκδοχή της θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας!
Κολοκυθοπιτάκια Γλυκά με Κουκουνάρι και Πορτοκάλι
Γλυκά μοσχομυριστά κολοκυθοπιτάκια τυλιγμένα σε ρολό, τορτοκάλι και η κολοκύθα όταν συνδυαστούν έχουν τέλειο αποτέλεσμα!
Κανταίφι με Φυστίκι,Καρύδι και Αμύγδαλο
Ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό των γιορτινών ημερών, σε μια “τριλογία” ξηρών καρπών και άρωμα εσπεριδοειδών, Κανταίφι με Φυστίκι,Καρύδι και Αμύγδαλο!
Αρνάκι με Πορτοκάλι, Πλιγούρι και Αμύγδαλα
Το αρνάκι από τα Τρίκαλα, τα πορτοκάλια από το Άργος, ο συναρπαστικός κρόκος Κοζάνης, τα αμύγδαλα Θεσσαλίας! Ένα ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις για το γιορτινό τραπέζι!
Κέικ με Μαστίχα και Πορτοκάλι
Κέικ με Μαστίχα και Πορτοκάλι, το αγαπημένο κέικ είναι μοσχομυριστό, αφράτο και υγρό!
Δροσερό Φρουτένιο Μπισκοτόγλυκο
Δροσερό Φρουτένιο Μπισκοτόγλυκο ! Το ιδανικό, ελαφρύ, δροσερό γλυκό για παιδιά και μεγάλους, τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού!