Galette με Κολοκύθα, Μήλο και Τυρί Μπρι

Galette με Κολοκύθα, Μήλο και Τυρί Μπρι να λιώνει στο στόμα! Τι συμβαίνει όταν 3+1 Food Bloggers μαζεύονται σε μία κουζίνα; Εκτός από υπέροχες συνταγές, πολλά γέλια, απόλαυση και ευγνωμοσύνη, που ένα αντικείμενο, το Food Blogging, ένωνει άτομα που δεν θα είχαν γνωριστεί ποτέ μεταξύ τους… Όταν ανακοινώθηκε το υλικό της εβδομάδας, τα μήλα, μπορείτε …

Λεμονόπιτα Σιροπιαστή

Φαντάσου την φρεσκάδα του λεμονιού και μαστίχα σε μία σιροπιαστή, ζουμερή πίτα, τη λεμονόπιτα, βρες ακέρωτα λεμόνια λοιπόν! Αυτή η λεμονόπιτα κρύβει ένα “μυστικό” υλικό, ένα προϊόν που πρέπει πραγματικά να συγκρατήσεις το όνομά του γιατί αν σου αρέσει η μαστίχα θα γίνει το αγαπημένο σου! Το μαστιχόνερο Mastiqua είναι ένα ελληνικό προϊόν και πρόκειται …

Μανέστρα κολοπίμπιρι – κριθαράκι με κόκκινο πιπέρι

Η παραδοσιακή συνταγή για κριθαράκι- μανέστρα έχει μεν το παράξενο όνομα κολοπίμπιρι όμως τα συστατικά της είναι απλοϊκά, όπως το κόκκινο πιπέρι και τα λαχανικά ενώ η γεύση “μεγαλείο”! Η Κέρκυρα με την περίφημη παραδοσιακή της κουζίνα είναι ως γνωστόν γεμάτη από Ενετικές επιρροές, όπως η μανέστρα collu pimpiri – κολοπίμπιρι που σημαίνει με πιπέρι. …

Βασιλόπιτα με Ξερά Φρούτα και Amaro

Βασιλόπιτα με Ξερά Φρούτα και Amaro Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μια ακόμη χρονιά και να υποδεχτούμε την νέα με χαρά και γλύκα! Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι από τα παλιότερα έθιμα και έχει συνδεθεί με την τύχει και την καλοτυχία στο σπίτι! Η βασιλόπιτα κέικ είναι από τις πιο αγαπητές, φέτος η επιλογή ήταν …

Παραδοσιακό σιροπιαστό ρεβανί από την Βέροια

Καιρό τώρα έψαχνα να βρω την “σωστή” συνταγή για ραβανί, όχι όποιο – όποιο ρεβανί,  αλλά αυτό από την Βέροια, και όσοι το έχετε δοκιμάσει ξέρετε καλά ότι αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για ρεβανί σκέτος αφρός! Το παραδοσιακό ραβανί ή ρεβανί είναι από τα πιο γιορτινά και εύκολα γλυκά, από τις πιο αγαπημένες συνταγές …

Φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο

Το απόλυτο Comfort Food του Χειμώνα, φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο σιγομαγειρεμένη στο τσουκάλι, η τέλεια φασολάδα! Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή, είναι η εποχή που τα όσπρια έχουν την τιμητική τους! Tα όσπρια, θεωρώ, ότι μαζί με τις πατάτες και τα ζυμαρικά αποτελούν το απόλυτο Comfort Food! Μια τέτοια συνταγή είναι και η …

Ξεροτήγανα Αμοργού

Τα ξεροτήγανα Αμοργού ή κατιμάρια είναι το καθεαυτού παραδοσιακό γλύκισμα από το αγαπημένο νησί. Για τους Αμοργιανούς τα ξεροτήγανα δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλιάτικο περίτεχνο κέρασμα που θυμίζει δίπλες. Τα προσφέρουν στους γάμους και τα βαφτίσια μαζί με το παραδοσιακό παστέλι, πασπαλισμένα μπόλικο σουσάμι και φυσικά μέλι.

Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο

Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο! Το εύγευστο, πλούσιο κέικ με την διαφορετική παρασκευή, η κατσαρόλα και το γλάσο κάνει την διαφορά! Αν σας αρέσουν λοιπόν τα σοκολατένια κέικ μπορείτε να το τεστάρετε!

Κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας (Κουρκουτούλα)

Μια συνταγή για κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας, κουρκουτούλα που θα την αγαπήσετε! Αυτό το τόσο απλό και συνηθισμένο φαγητό, δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, κεφτέδες σε απλή σάλτσα ντομάτας! Έχει όμως ένα μυστικό, όπως μου το έδωσε η γιαγιά, όσος είναι ο κιμάς τόσο και το ψωμί. Μια παραδοσιακή συνταγή της Θεσσαλίας, όπου εκεί τους κοκκινιστούς …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close