Πίτα του Βοσκού – Shepherd’s pie

Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd’s pie μια εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη! Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων – εξ’ ου και το όνομα. Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά φτιαχνόταν από τα περισσεύματα του ψητού αρνιού και των υπολοίπων φαγητών, …

Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας

Το απλοϊκό παραδοσιακό σοφρίτο Κέρκυρας είναι ένα φαγητό έκπληξη, τα υλικά που “δίνουν” τη χαρακτηριστική γεύση στο φαγητό είναι το άφθονο σκόρδο, μαϊντανός και το ξύδι από καλό κόκκινο κρασί. Το τελικό γευστικό του αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό, γι΄αυτό άλλωστε αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα, αν βρεθείτε στην Κέρκυρα μην παραλείψετε να …

Ροστ μπιφ με κρούστα μυρωδικών

Το τέλειο Κυριακάτικο φαγητό, ροστ μπιφ με κρούστα μυρωδικών που θα κάνει πάταγο στο κυριακάτικο τραπέζι! Υπέροχο, ζουμερό και τρυφερό ροστ μπιφ (roast beef) με αρωματική κρούστα μυρωδικών και λαχανικά που λιώνουν στο στόμα!

Μοσχάρι Φιλέτο Στρογγανόφ

Stroganoff ή Stroganov; υπάρχουν πολλές παραλλαγές για αυτό το πιάτο βέβαια, η παρακάτω συνταγή για μοσχάρι Φιλέτο Στρογγανόφ είναι μία από τις καλύτερες εκδοχές! Η παραδοσιακή ρωσική συνταγή του φιλέτου Στρογγανόφ, είναι το πιάτο που δημιουργήθηκε κάπου στη δεκαετία του 1890, κατόπιν επιθυμίας του διπλωμάτη Πάβελ Στρογγανόφ!

Chili Con Carne

Chili con carne ή αλλιώς “Κρέας με Πιπεριές” και για την ιστορία προέλευσης πιπεριές τσίλι! Έδεσμα με πολλές «διαμάχες» για την ορθότητα της συνταγής και της Tex Mex κουζίνας! Το Chili Con Carne μαγειρεύτηκε για πρώτη φορά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας από τους στρατιώτες!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close