Share

Ιταλικές μαρέγκες με Άρωμα Lime και Σιρόπι Ροδιού

Ιταλικές-μαρέγκες-με-Άρωμα-Lime-και-Σιρόπι-Ροδιού

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 6-8 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 30 λεπτά

Ένα υπέροχο, επιδόρπιο για να ολοκληρώσετε το Χριστουγεννιάτικο γεύμα σας!
Τραγανές, γλυκές ιταλικές μαρέγκες, άγλυκη σαντυγί με άρωμα lime και το πανέμορφο χρώμα του ροδιού να 'κερδίζει" τις εντυπώσεις!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η ιταλική μαρέγκα
    Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με λίγο αλάτι.
    Χτυπάμε για αρκετά λεπτά μέχρι να έχουμε μία πυκνή, γιαλυστερή μαρέγκα που θα "στέκεται".
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό με την ζάχαρη με το νερό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου.
    Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα lime και αρχίζουμε να το προσθέτουμε στηνμαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα.
    Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στην μαρέγκα, προσεκτικά, χωρίς να ακουμπάει στους αυγογδάρτες.
  3. Προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 10 λεπτά.
    Στρώνουμε σε ένα δίσκο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με την αμυδγαλόψιχα όλη την επιφάνεια.
    Βάζουμε την μαρέγκα σε κορνέ και δημιουργούμε ροζέτες κυκλικές αφήνοντας κενό στην μέση για την γέμιση.
  4. Ψήνουμε τις μαρέγκες για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 120°C Κελσίου στο αερόθερμο. Αφήνουμε τις μαρέγκες να στεγνώσουν μέσα στον φούρνο.
  5. Η σαντυγί Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
    Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη, με την βανίλια, μέχρι να σφίξει η κρέμα γάλακτος και να στέκεται.
    Δεν χρειάζεται πάρα πολύ χτύπημα γιατί η κρέμα θα μας κόψει!
    Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα lime.
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε την σαντυγί στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  6. Το σιρόπι ροδιού
    Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη με το χυμό ροδιού μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο σιρόπι.
    Αφήνουμε να το σιρόπι να κρυώσει.
  7. Το σερβίρισμα
    Τοποθετούμε μία φωλιά μαρέγκας, με σίτα πασπαλίζουμε άχνη από πάνω στην μαρέγκα, όχι μεγάλη ποσότητα.
    Γεμίζουμε με όσο σαντυγί χρειαστεί.
    Περιχύνουμε με το σιρόπι ροδιού και διακοσμούμε με σπόρους ροδιού.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο