Καγιανάς Λακωνικός

Καγιανάς Λακωνικός

Καγιανάς Λακωνικός

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 24, 2013

  • Yield: 1 (2 Servings)
  • Prep: 15 mins
  • Cook: 8 mins
  • Ready In: 23 mins

Ο Λακωνικός καγιανάς δεν είναι τίποτα άλλο από την γνωστή συνταγή, με ντομάτες και αυγά, η διαφορά είναι ότι στην Λακωνία οποιοδήποτε φαγητό φτιάχνεται στο τηγάνι και προσθέτουν αυγά το ονομάζουν καγιανά!
Μια αγαπημένη, καλοκαιρινή, οικονομική, εύκολη συνταγή και αν διαθέτετε παστό ή λουκάνικα Λακωνίας προσθέστε για επιπλέον νοστιμιά!

Ingredients

Instructions

  1. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σποράκια και τις πιέζουμε ελαφρά, να φύγουν τα πολλά υγρά.
    Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και την βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της, ανακατεύοντας τακτικά.
    Το αποτέλεσμα θέλουμε να είναι μια "πάστα" ντομάτας χωρίς καθόλου υγρά!
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε την ντομάτα για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό να πήξουν σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς να τα ανακατέψουμε.
    Κατόπιν ανακατεύουμε και μόλις τα αυγά ψηθούν αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Μεταφέρουμε τον καγιανά σε πιατέλα και προσθέτουμε αμέσως την μυζήθρα τριμμένη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο