Share

Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική ψαρόσουπα, η νοστιμία της είναι απερίγραπτη!
Με πλούσια γεύση και πολύ θρεπτική, θα γίνει η αγαπημένη σας!

Η Τέλεια Ψαρόσουπα Recipe

Ψαρόσουπα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 10, 2012

  • Απόδοση: 1 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 55 λεπτά

Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική ψαρόσουπα, η νοστιμία της είναι …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια και κόβουμε τα κεφάλια τους.
    Αν φιλετάρουμε, αν θέλουμε, τα ψάρια που θα χρησιμοποιήσετε και κρατάμε τα ψαροκόκκαλα για τον ζωμό !
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κεφάλια από τα ψάρια και αν έχουμε τα ψαροκόκκαλα. Προσθέτουμε 2-2.5 lt. νερό και λίγο χοντρό αλάτι.
    Συνταγές για Ψαρόσουπα
  2. Βράζουμε για 15 λεπτά, ώστε να πάρουμε τον ζωμό τους.
    Κατόπιν "περνάμε" τον ζωμό από λεπτη σίτα , ώστε να να καθαρίσει από τα κόκκαλα.
    Βάζουμε τον ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα και τον βάζουμε να πάρει μια βράση.
    Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα ψάρια και τα βράζουμε μέχει να μαλακώσουν, χωρίς να τα ανακατεύουμε.
    Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, περνάμε τον ζωμό πάλι από την σίτα και τον κρατάμε ζεστό.
    Συνταγή για Ψαρόσουπα
  3. Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια, ομοιόμορφα κομμάτια.
    Τα σκόρδα τα καθαρίζουμε και τα πιέζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι, ώστε να ανοίξουν.
    Βάζουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε μερικά λεπτά τα λαχανικά.
    Ψαρόσουπα με Λαχανικά Συνταγές
  4. Ρίχνουμε μέσα στο κρασί τις ίνες του κρόκου.
    Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
    Καθαρίζουμε τις ντομάτες, αφαιρώντας τις φλούδες και τους σπόρους. Τις κόβουμε σε κύβους.
    Συνταγή για Ψαρόσουπα
  5. Προσθέτουμε την worcestershire sauce, την δάφνη, το θυμάρι, τις ντομάτες και την ζάχαρη.
    Προθέτουμε τον ζωμό του ψαριού, την πορτοκαλόφλουδα, αλάτι και πιπέρι.
    Βράζουμε την σούπα περίπου 20-25 λεπτά.
    Συνταγές για Ψαρόσουπα
  6. Μόλις βράσει η σούπα, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και την πορτοκαλόφλουδα.
    Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
    Σερβίρουμε την σούπα με το φιλέτο ψαριού ή με το ψάρι καθαρισμένο, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα ρίγανης!
    Ψαρόσουπα Εύκολες Συνταγές
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

11 Σχόλια

  1. Τι να λέμε, την λατρεύω την σουπίτσα, θα δοκιμάσω και την Worcestershire sauce που δεν την έχω βάλει σε ψαρόσουπα πριν και μου φαίνεται τέλεια ιδέα. πεθαίνω για τις φωτογραφίες διαδιακσίας.
    Φιλάκια πολλά!

    • Καλημέρα Έρη μου!!!
      Η Worcestershire, ταιριάζει απίθανα στην ψαρόσουπα! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
      Σε φιλώ!
      ?

  2. Η Κακαβιά έχει πολύ λίγα υλικά γιατί φτιάχνεται από ψαράδες πάνω στα καΐκια τους ,η σούπα που έχω διαβάσει είναι μια ψαρόσουπα με διάφορα λαχανικά ,καμιά σχέση με ΚΑΚΑΒΙΑ.
    Και ήμαρτον χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά να βράσει ένα ψάρι εδώ……………………………..

    • Κυρία Στέλλα, καταρχήν σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας!
      Η κακαβιά γίνεται με λίγα λαχανικά και διάφορα ψάρια όπως αναφέραμε και οι 2!
      Και το ψωμί κάποτε το ζύμωναν μόνο με προζύμι, δεν σημαίνει οτι στην συνταγή για ψωμί όμως δεν χωράει άλλο υλικό!
      Γι” αυτ’ο και η συνταγή δεν έχει τίτλο «Παραδοσιακή Κακαβιά»!
      Επίσης αν διαβάσετε την συνταγή, γράφω: Βράζουμε το ψάρι μέχρι να μαλακώσει, δεν καταλαβαίνω την αγανακτησή σας!
      Eυχαριστώ :)

    • Καμιά αγανάκτηση καρδιά μου ,η κυρία Lydia Mitsi γνωρίζει την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ συνταγή και την αναφέρει.
      Η δική σου συνταγή σου είναι Ψαρόσουπα με λαχανικά και μάλλον θα είναι νόστιμη ,αφήστε λίγες παραδοσιακές γεύσεις με προστατευόμενο Όνομα .

  3. Εύα μου είναι γνωστό ότι λατρεύω τις σούπες!!!Η κακαβιά σου σούπερ!!!
    Την θέλω τώρααααα!!!!!!!!!!Είναι τόσο λαχταριστή!!!!
    Φιλάκια Ευάκι μου!!!!!

  4. σωστά τα λέει η Στέλλα. Η κακαβιά γίνεται μόνο με υλικά που έχουν μαζί οι ψαράδες και δεν χαλάνε δηλαδή κρεμμύδια, πατάτες, ελαιόλαδο, κρασί..

Αφήστε ένα σχόλιο