Καλαμαράκια με Ελιές σε Πικάντικη Σάλτσα

Καλαμαράκια με Ελιές σε Πικάντικη Σάλτσα

Share

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα, μια νηστίσιμη, πολύ εύκολη και απλή συνταγή, όπου τα καλαμαράκια συνδυάζονται άψογα με τις ελιές, τρώγονται σαν μεζές ή συνοδεύστε το με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες και απολαύστε το ως κυρίως!

Καλαμαράκια με Ελιές σε Πικάντικη Σάλτσα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Yield: 1 (5-6 Servings)
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 35 mins

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα, μια νηστίσιμη, πολύ εύκολη και …

Ingredients

Instructions

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε να βράσουν για 6-7 λεπτά.
    Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
  2. Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το κρασί, τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και σιγοβραζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ελιές ξεκουκουτσιασμένες.
    Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε 4-5 ακόμη λεπτά.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη!

Share