Share

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα, μια νηστίσιμη, πολύ εύκολη και απλή συνταγή, όπου τα καλαμαράκια συνδυάζονται άψογα με τις ελιές, τρώγονται σαν μεζές ή συνοδεύστε το με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες και απολαύστε το ως κυρίως!

Καλαμαράκια με Ελιές σε Πικάντικη Σάλτσα

Καλαμαράκια με Ελιές σε Πικάντικη Σάλτσα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 1 (5-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 35 λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε να βράσουν για 6-7 λεπτά.
    Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
    Καλαμαράκια Συνταγές
  2. Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το κρασί, τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και σιγοβραζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Συνταγές με Καλαμαράκια
  3. Κατόπιν προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ελιές ξεκουκουτσιασμένες.
    Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε 4-5 ακόμη λεπτά.
    Καλαμαράκια Κοκκινιστά Συνταγες
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη!
    Καλαμαράκια με Ελιές Συνταγές

  5. Καλαμαράκια με Ελιές Πικάντικα
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ