Share

Καρότο Τουρσί

Καρότο Τουρσί

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 βάζο, 500 gr.
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 25 λεπτά

Το τουρσί αποτελεί έναν τρόπο για να συντηρήσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να το φτιάξτε μόνοι σας, χωρίς συντηρητικά και φυσικά οικονομικά, είναι πανεύκολο και το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από το τουρσί του εμπορίου! Μπορείτε με το τουρσί να δώσετε πικάντικη γεύση και χρώμα στις σαλάτες, στα σάντουιτς, να διακοσμήσετε τα πιάτα και φυσικά στα φαγητά σας, όπου θα δώσει ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα ραπανάκια.
    Τα κόβουμε σε φέτες, είτε με μαχαίρι είτε με μαντολίνο, το οποίο θα δώσει ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της άλμης να πάρουν μία καλή βράση.
    Προσθέτουμε τα καρότα, τα ραπανάκια και τις πιπεριές.
  3. Βράζουμε για 8-10 λεπτά ανάλογα πόσο τραγανό θέλουμε το καρότο, στα 10 λεπτά το αποτέλεσμα είναι ιδανικό!
    Μεταφέρουμε το τουρσί σε αποστειρωμένα βάζα, οπωσδήποτε!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο