Share
Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο με Πουρέ Πέστο

Λίγες μέρες πριν τον Αύγουστο ο βασιλικός έχει φουντώσει και τα καταπράσινα, ζωηρά του φύλλα μου φέρνουν στο μυαλό την νοστιμιά του πέστο!

Αυτή η μαγευτική σάλτσα που μια κουταλιά της είναι αρκετή να σε πλημμυρίσει την φρεσκάδα του!

Αν δεν έχεις φτιάξει σάλτσα πέστο κάνε το τώρα που ο βασιλικός είναι στα καλύτερά του, παρακάτω θα σου δώσω δύο εναλλακτικές για την διαδικασία την εύκολη ή την κλασική, διάλεξε όποια σου ταιριάζει αλλά και έχω δύο συμβουλές, χρησιμοποίησε ένα απαλό ελαιόλαδο καλής ποιότητας και επίσης φτιάξε όση περισσότερη ποσότητα μπορείς, αποθήκευσέ την σάλτσα στο ψυγείο καθώς είναι από τις σάλτσες αυτές που συντηρούνται στο ψυγείο για πάρα πολύ καιρό!

Αν και πιο παραδοσιακός συνδυασμός με το πέστο είναι τα σπαγγέτι, δοκίμασέ το με ότι μπορείς να φανταστείς, πριν λίγες ημέρες, περιμένοντας φίλους στο σπίτι, ξέρεις τώρα…
Οι φίλοι που ξέρουν ότι μαγειρεύεις έχουν περισσότερες προσδοκίες από ένα ωραιότατο σπαγγέτι πέστο, γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό μεταμορφώνοντας δύο συνηθισμένα υλικά που είχα πρόχειρα σε ένα καταπληκτικό και άκρως καλοκαιρινό συνδυασμό!

Και η «ιστορία» ξεκινά κάπως έτσι:

Το κοτόπουλο δεν το πολυσυμπαθώ, πρόσφατα έφαγα για πρώτη φορά κεφτεδάκια από κοτόπουλο και μου άρεσαν σκέφτηκα λοιπόν να τα δοκιμάσω.
Το στήθος γίνεται πανεύκολα κιμάς στο σπίτι αλέθοντάςτο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, κανείς δεν πίστευε ότι αυτά τα αφράτα, πεντανόστιμα κεφτεδάκια από κοτόπουλο είχαν φτιαχτεί απλά, από ένα στήθος κοτόπουλου με λίγό κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, ελάχιστη μαγιονέζακαι πιπέρι.

Όμως την υπέροχη γεύση στο άνοστο και μη λιπαρό στήθος έδωσε ο ζωμός Κοτόπουλου MAGGI «Σαν της Μαμάς» τον οποίο διέλυσα μέσα στο γάλα που μούλιασα το ψωμί, η γεύση που έδωσε ήταν ιδανικά πλούσια και δεν χρειάστηκε να βάλω καθόλου αλάτι!

Και για να ολοκληρωθεί το γεύμα εκτός από την σαλάτα έπρεπε να ετοιμάσω και ένα συνοδευτικό!

Το καλύτερο συνοδευτικό για τα κεφτεδάκια από Κοτόπουλο από πάντα, πιστεύω ότι είναι ο πουρές!

Αυτή η βελούδινη υφή της πατάτας ταιριάζει απίστευτα με τα μικρά ζεστά κεφτεδάκια, έτσι τα έφτιαχνε και η μαμά και όπως λέει: όταν υπάρχει ο πουρές «MAGGI» που είναι τόσο σπιτικός δεν υπάρχει κανένας λόγος να παιδευόμαστε!

Στον πουρέ προσέθεσα μια μεγάλη κουταλιά πέστο, αποφεύγοντας το βούτυρο και αναρωτιέμαι γιατί δεν το έκανα τόσο καιρό;

Πραγματικά σε λίγο χρόνο ήταν πανέτοιμο ένα υπέροχο, καλοκαιρινό γεύμα!

Και να που στο τέλος της ημέρας πάντα υπάρχει που θα σου πει, μου δίνεις την συνταγή;

 

Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με Πουρέ Πέστο

° Προετοιμασία: 5′
° Έτοιμο σε: 45′
° Μερίδες: 4

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου

  • 350 gr. στήθος κοτόπουλου
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 80 ml. γάλα
  • 1 ζωμό Κοτόπουλου MAGGI «Σαν της Μαμάς»
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • Πιπέρι

Επιπλέον θα χρειαστείτε

  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας Πουρέ MAGGI
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για τον Πουρέ με Πέστο

  • 1 συσκευασία Πουρέ MAGGI
  • 250 ml. φρέσκο γάλα
  • 500 ml. νερό
  • 15 gr. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30 gr. κουκουνάρι
  • 65 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πεκορίνο προαιρετικά

 

 

Εκτέλεση

Τα κεφτεδάκια  από κοτόπουλο
Διαλύουμε ¾ από έναν ζωμό Κοτόπουλου MAGGI «Σαν της Μαμάς» μέσα στο γάλα και περιχύνουμε το ψωμί του τοστ, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια.
Τον υπόλοιπο ζωμό τον κρατάμε για να φτιάξουμε τον πουρέ.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιούμε το στήθος του κοτόπουλου.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Σοτάρουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε στον κιμά το κρεμμύδι, την μαγιονέζα, το ψωμί, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και πιπέρι.

Με ένα πιρούνι ή σπάτουλα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

Βράζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό νερό για 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τον πουρέ σε νιφάδες, μέσα σε αυτό το μείγμα πανάρουμε τα κεφτεδάκια και κατόπιν τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάζουμε το πέστο:
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φύλλα του βασιλικού.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κουκουνάρι και την σκελίδα σκόρδου με την φλούδα του.
Για να φτιάξουμε το πέστο είτε χρησιμοποιούμε γουδί για να πολτοποιήσουμε τα υλικά είτε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Όποια από τις δύο μεθόδους και να χρησιμοποιήσουμε ο τρόπος είναι ίδιος, πρώτα πολτοποιούμε τα φύλλα, το κουκουνάρι και το σκόρδο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σταδιακά και χωρίς να βιαζόμαστε.
Τέλος προσθέτουμε το πεκορίνο.

Ετοιμάζουμε τον πουρέ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό και τον ζωμό Κοτόπουλου MAGGI «Σαν της Μαμάς» που κρατήσαμε στην άκρη.
Μόλις το γάλα πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τον πουρέ MAGGI ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.

Ανακατεύουμε και λίγο πριν να πήξει ο πουρές αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πέστο.
Το κρατάμε ζεστό σκεπασμένο με μεμβράνη διαφορετικά ανακατεύουμε συνεχώς γιατί θα κάνει κρούστα.

Τέλος, σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πουρέ και επιπλέον σάλτσα πέστο!

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια στον φούρνο ή στο γκριλ. Αφού τα τοποθετήσουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα ραντίζουμε με λίγο πέστο και τα πασπαλίζουμε με νιφάδες πουρέ MAGGI.

Συνταγή για Κεφτεδάκια Κοτόπουλο

Συνταγές με Κιμά Κοτόπουλο

Κιμάς Κοτόπουλου Συνταγές

Συνταγές για Πέστο

 

Συνταγή για Πέστο με Πουρέ

 

Συνταγή για Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο

Κεφτεδάκια Κοτόπουλου Συνταγή

Συνταγές για Πουρέ

Συνταγές για Κεφτεδάκια Φούρνου με Κοτόπουλο

 

Κοτοκεφτεδάκια Συνταγές

 

 

 

Κεφτεδάκια Κοτόπουλο Συνταγή

 

Κεφτεδάκια με Κοτόπουλο Συνταγές

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο