Κέικ με Μαστίχα και Πορτοκάλι

Κέικ με Μαστίχα και Πορτοκάλι

Κέικ με Μαστίχα και Πορτοκάλι, το αγαπημένο κέικ είναι μοσχομυριστό, αφράτο και υγρό!

Κέικ με Μαστίχα και Πορτοκάλι Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 16, 2013

  • Yield: 1 (10-12 Servings)
  • Prep: 15 mins
  • Cook: 50 mins
  • Ready In: 1 hr 5 mins

Κέικ με Μαστίχα και Πορτοκάλι, το αγαπημένο κέικ είναι μοσχομυριστό, …

Ingredients

Instructions

  1. Tο κέικ
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
    Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
    Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το αλάτι, την μαστίχα, το ξύσμα και το cointreau.
  2. Ανακατεύουμε το γάλα με τον χυμό και τα προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
  3. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάζουμε το μείγμα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 180°C για σχεδόν 1 ώρα περίπου.
  4. Το σιρόπι Bάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα για να φτιάξουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά για να κρυώσει. Αφού γίνει το κέικ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Το περιχύνουμε με το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα ψιλοτριμμένη ανακατεμένη με ζάχαρη άχνη και κοπανισμένη μαστίχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο