Κέικ με Καρύδα (Χωρίς Αυγά και Βούτυρο)

3.1K
Πεντανόστιμο, ελαφρύ κέικ χωρίς πολλά λιπαρά, χωρίς αυγά και βούτυρο!
Φτιάχνεται πανεύκολα και αποτελεί το ιδανικό σνάκ για κάθε στιγμή!

Κέικ με Καρύδα (Χωρίς Αυγά και Βούτυρο) Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 30 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου Σε ένα δίσκο ψησίματος απλώνουμε την καρύδα και την βάζουμε στον φούρνο 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σησαμέλαιο, την ζάχαρη, την βανίλια, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την καρύδα και ελάχιστο αλάτι.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα, το αλεύρι και το banikg powder, τα οποία έχουμε κοσκινίσει.
    Τέλος προσθέτουμε τα κράνμπερις.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα ψησίματος, μετρίου μεγέθους.
    Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
    Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει καλα και κατόπιν ξεφορμάρουμε.
    Ανακατεύουμε την άχνη με το λεμόνι.
    Περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με επιπλέον καρύδα!
    Όσο περισότερο "μένει" το κέικ, τόσο πιο νόστιμο γίνεται!



Join the Conversation

  1. Alba Verolinou says:

    Λυπάμαι πολύ που δεν βλέπω τα υλικά ενώ θέλω πολύ να το φτιάξω! Πως μπορώ να δω τα υλικά?

    1. funkycook Author says:

      Αγαπητή φίλη το θέμα λύθηκε! Τα υλικά είναι στην διάθεση σας, ευχαριστούμε για την διευκρίνιση!

  2. Πολύ απλό, γρήγορο και νόστιμο! Ίσως λιγάκι περισσότερο γλυκό από το ιδανικό, και η χρήση 100 γρ σησαμελαίου να δίνει υπερβολική γεύση (τη δεύτερη φορά το αντικατέστησα με ηλιέλαιο και ήταν πολύ πιο ισορροπημένο) αλλά σε γενικές γραμμές πολύ καλή συνταγή, με ή χωρίς τα cranberries! 🙂

  3. Ζάνια says:

    Εξαιρετικό! Υπέροχα αρώματα! Μπράβο!
    (Χρησιμοποίησα και εγώ ηλιέλαιο αντί σησαμέλαιο και το φόρτωσα με διπλή δόση γλάσου.)

    1. Tέλεια, είναι και το δικό μου αγαπημένο μου κέικ πλέον! <3

  4. Βικυ says:

    Η θερμοκρασία είναι για αντιστασεις ή αερα;

    1. Για αερόθερμο, καλή επιτυχία 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close