Share
Στέκεσαι μπροστά στον πάγκο της λαϊκής  να επιλέξεις ένα πεπόνι,

όσες «γνώσεις» και να έχεις εσύ ή ο «ειδικός» κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί οτι δεν θα βγει άνοστο. Για μένα το πεπόνι είναι σαν το αβοκάντο θέλει τον σωστό χρόνο ωρίμανσης για να γίνει τέλεια απολαυστικό, να είναι όσο γλυκό πρέπει και να είναι αρωματικό.

Το πεπόνι δεν χρειάζεται να είναι παγωμένο απλά να είναι δροσερό ώστε το ζουμερό της υπόθεσης να σε δροσίζει και να σε αφήνει να νιώθεις όλη την γεύση.

Αν τώρα εκείνο το απόγευμα το πεπόνι που θα κόψεις διαπιστώσεις οτι είναι λίγο άνοστο ή παραγινωμένο μην το πετάξεις γιατί μπορείς να φτιάξεις ένα ωραιότατο κέικ, θα το αρωματίσεις με λίγο βασιλικό και λίγο λάιμ και το άνοστο πεπόνι θα γίνει γλύσκισμα!

Κέικ με Πεπόνι, Ελαιόλαδο και Βασιλικό

Κέικ με Πεπόνι Βασιλικό και Ελαιόλαδο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 16, 2014

  • Απόδοση: 10 Μερίδες

Το καλοκαιρινό κέικ είναι εδώ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180°C.
    Πολτοποιούμε το πεπόνι.
    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

    Συνταγές με Πεπόνι
  2. Σε ένα γουδί πολτοποιούμε τον βασιλικό μαζί με την μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
    Το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών μαζί με το ξύσμα, τον χυμό του λάιμ και την βανίλια.
    Συνταγές για Κέικ με Πεπόνι
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και το αλεύρι.
    Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών εναλλάξ το πεπόνι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι.
    Συνταγές για Γλυκά με Πέπόνι
  4. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη κλασική φόρμα κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C.
    Αφού ξεφορμάρουμε αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.
    Συνταγή για Κέικ Πεπόνι
  5. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, την άχνη και τον χυμό λάιμ, καλύπτουμε το κρύο κέικ και αν θέλουμε διατηρούμε στο ψυγείο για 2 ημέρες.
    Κέικ με Τυρί Κρέμα
  6. Tips
    - Αν θέλουμε το λάιμ μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λεμόνι.
    - Μια ακόμη ωραία ιδέα είναι αν θέλουμε να αρωματίσουμε με λικέρ μαστίχα, δυόσμο ή με ένα φύλλο αρμπαρόριζα αν θέλετε να παραλείψετε τον βασιλικό.
    - Αν το πεπόνι είναι πολύ γλυκό μειώστε την ζαχαρη ή αν δεν είναι αρκετά γλυκό προσθέστε επιπλέον ζάχαρη.
    - Μπορείτε αν θέλετε να τεμαχίσετε σε τετράγωνα κομάτια το κέικ να βουτήξετε σε γκανάζ λευκής σοκολάτας και να πασαλίσετε με καρύδα.
    Κέικ με Ελαιόλαδο και Πεπόνι

  7. Κέικ με Πεπόνι
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Σχόλια

  1. Καλημέρα! Είστε fan των food blogs?
    Βοηθήστε στην έρευνα που κάνω για την διπλωματική διατριβή μου με θέμα με θέμα «Μελέτη των ιστοσελίδων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, των τάσεων, της δυναμικής καθώς και της επιρροής τους στις καταναλωτικές συνήθειες και προτιμήσεις» απαντώντας ανώνυμα το παρακάτω ερωτηματολόγιο!

    http://goo.gl/OmJ0E8

    Σας ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε ένα σχόλιο