Share

Τα ωραία, κόκκινα, τονωτικά σαγκουίνια σε ένα κέικ που αγαπάς από την πρώτη μπουκιά και το «χαζεύεις» με τις ώρες!

Κέικ με Σαγκουίνια, Ζουμερό, Αρωματικό και Κόκκινο!

Κέικ με Σαγκουίνια και Καρδάμωμο

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 25, 2014

  • Απόδοση: 8-10 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 55 λεπτά

Τα ωραία, κόκκινα, τονωτικά σαγκουίνια σε ένα κέικ που αγαπάς από την …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφήνουμετα αυγά και το βούτυρο εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Σπάμε τους σπόρους του καρδάμωμου.
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τους σπόρους του καρδάμωμου και την βανίλια, αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αφήνουμε να έρθει και αυτό σε θερμοκρασία δωματίου.
    Συνταγές με Καρδάμωμο
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα.
    Συνταγές για Κέικ με Σαγκουίνια
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
    Προσθέτουμε στο μείγμα το ξύσμα από ένα σαγκουίνι.
    Συνταγές για Κέικ
  4. Προσθέτουμε στο γάλα τον χυμό από 1 σαγκουίνι και ένα πορτοκάλι.
    Αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών-ζάχαρης εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
    Συνταγές με Σαγκουίνια
  5. Μεταφέρουμε σε καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
    Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
    Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε την ζάχαρη, τον χυμό από τα σαγκουίνια και τις φέτες.
    Βράζουμε 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.
    Σιρόπι με Σαγκουίνια
  6. Μεταφέρουμε το κέικ σε μια πιατέλα, τοποθετούμε στην επιφάνεια τις φέτες από τα σαγκουίνια και σιροπιάζουμε το κέικ με το ζεστό σιρόπι!
    Σιροπιαστό Κέικ με Σαγκουίνια

  7. Κέικ με Σαγκουίνι
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο