Κέικ με Σαγκουίνια και Καρδάμωμο

992

Τα ωραία, κόκκινα, τονωτικά σαγκουίνια σε ένα κέικ που αγαπάς από την πρώτη μπουκιά και το “χαζεύεις” με τις ώρες!

Κέικ με Σαγκουίνια, Ζουμερό, Αρωματικό και Κόκκινο!

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Φεβρουαρίου, 2014

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8-10 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins

Τα ωραία, κόκκινα, τονωτικά σαγκουίνια σε ένα κέικ που αγαπάς από την …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφήνουμετα αυγά και το βούτυρο εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Σπάμε τους σπόρους του καρδάμωμου.
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τους σπόρους του καρδάμωμου και την βανίλια, αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αφήνουμε να έρθει και αυτό σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
    Προσθέτουμε στο μείγμα το ξύσμα από ένα σαγκουίνι.
  4. Προσθέτουμε στο γάλα τον χυμό από 1 σαγκουίνι και ένα πορτοκάλι.
    Αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών-ζάχαρης εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  5. Μεταφέρουμε σε καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
    Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
    Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε την ζάχαρη, τον χυμό από τα σαγκουίνια και τις φέτες.
    Βράζουμε 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.
  6. Μεταφέρουμε το κέικ σε μια πιατέλα, τοποθετούμε στην επιφάνεια τις φέτες από τα σαγκουίνια και σιροπιάζουμε το κέικ με το ζεστό σιρόπι!

Join the Conversation

  1. Πάω να το φτιάξω!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close