Share

Εναλλακτικό Κέικ με Βρώμη, Χουρμάδες και Σοκολάτα γιατί υπάρχει και αυτό το κέικ, ελαφρύ και είναι σούπερ ενεργειακό!
Μοιάζει σαν μαστιχωτό κέικ φρούτων, έχει ελάχιστη ζάχαρη και τέλεια γεύση!

Κέικ με Βρώμη, Χουρμάδες, Αμύγδαλο και Σοκολάτα Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Απριλίου 1, 2014

  • Απόδοση: 12 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Εναλλακτικό Κέικ με Βρώμη, Χουρμάδες και Σοκολάτα γιατί υπάρχει και αυτό …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου
    Περιχύνουμε την βρώμη με το ζεστό νερό και την αφήνουμε για 15 λεπτά να μουλιάσει.
  2. Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και χοντροκόβουμε το αμύγδαλο.
  3. Χτυπάμε για 1 λεπτό τα αυγά, το βούτυρο και την ζάχαρη.
    Προσθέτουμε τους χουρμάδες, το αμύγδαλο, την βρώμη, την βανιλλίνη και το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder.
    Το μείγμα που θα πάρουμε δεν θα είναι ρευστό!
  4. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί 30*20 περίπου, όπου καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο έχουμε μουσκέψει και στύψει καλά.
    Ρίχνουμε το μείγμα και στρώνυμε με μια σπάτουλα.
  5. Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
  6. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
    Μόλις λιώσει προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  7. Βγάζουμε το κέικ από το ταψί και περιχύνουμε με την σοκολάτα.
    Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.


Share

10 Σχόλια

  1. το εφτιαξα με μουσλι, κρανμπερι, καρυδια και δαμασκηνα αποξηραμενα….εγινε τελειο! και για μην λερωνω και μπεν μαρι,μολις το εβγαλα απο το φουρνο, ετριψα απο πανω κουβερτουρα…ελιωσε και απλωθηκε πολυ ωραια!

  2. Demsia Athanasia mporei to swma na mhn einai alla o nous tha einai!synepws mporeis na to fereis ,na to paralavei h eyh kai na perasw meta na to katavroxthisw! ooohhh yeahhh!!!

  3. Έχω πολύ ωραίο αλεύρι ολικής, δεν είναι όμως τύπου φαρίνα…αν βάλω αυτό μήπως χρειάζεται να βάλω επιπλέον baking powder;
    Ευχαριστώ!

    • Καλημέρα Αγγελική, βεβαια χρησιμοποίησε το αλεύρι αυτό, πρόσθεσε λίγο ακόμη baking powder περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού, μια χαρά θα γίνει!
      Καλή επιτυχία!

Αφήστε ένα σχόλιο