Share

Κέικ Σοκολάτας

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 23, 2013

  • Yield: 1 (10-12 Servings)
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 40-50 mins
  • Ready In: 50 mins

Κλασική συνταγή για κέικ σοκολάτας, το γνωστό, το αγαπημένο, το καλύτερo και παράλληλα το ευκολότερο..
Αυτό που δεν μένει ψίχουλο..

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
    Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά σε τρείς δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
    Σε ένα μπώλ αλευρώνουμε με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι τις σταγόνες κουβερτούρας.
    Τις ενσωματώνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.
    Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
  3. Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
    Ψήνουμε στους 180°C για 40-50 λεπτά. Για να δούμε άν έγινε δοκιμάζουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε!
Share

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο