Share

Αυθεντική Συνταγή για Kentucky Fried Chicken (KFC)

Αυθεντική Συνταγή για Kentucky Fried Chicken

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 8 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 30 λεπτά

Kentucky Fried Chicken ή αλλιώς το λατρεμένο kfc τηγανιτό κοτόπουλο!
11 μυρωδικά και μπαχαρικά αποτελούν την "μυστική συνταγή" του πιο νόστιμου junk food! Η συνταγή είναι πανεύκολη, δοκιμάστε το και απόλαύστε τέλειο σπιτικό kfc!

Υλικά

Οδηγίες

  1. ο χυλός Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία, τα φρέσκα φύλλα των μυρωδικών, το τζίντζερ και τον μαιντανό, μέχρι να μαραθούν.
    ¶ν δεν έχουμε φρέσκα μυρωδικά χρησιμοποιούμε αποξηραμένα.
  2. Βάζουμε όλα τα σωταρισμένα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, τον κύβο κότας, αφού τον τρίψουμε σε τρίφτη, στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
    Προσθέτουμε την κέτσαπ, την ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε μεχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός.
  3. Κόβουμε το κοτόπουλο σε σχετικά μικρά κομμάτια και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσει.
    Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ και περιχύνουμε με το χυλό.
    Ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν όλα τα κομμάτια με τον χυλό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Το τηγάνισμα
    Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε ένα φλυτζάνι αλεύρι και δύο κουταλιές της σούπας φρυγανιά, αυτή την αναλογία θα χρησιμοποιήσουμε για το πανάρισμα.
    Πανάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  5. Βάζουμε άφθονο αραβοσιτέλαιο στην φριτέζα ή σε μια κατσαρόλα να κάψει πολύ καλά.
    Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αρχικά το λάδι πρέπει να είναι καυτό και στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία, ετσι ώστε να ψηθεί και εσωτερικά το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το τακτικά.
    Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε σπιτικό Kentucky Fried Chicken!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο