Σπιτική Κέτσαπ (Ketchup)

Σπιτική Κέτσαπ (Ketchup)

Share

Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Προμηθευτείτε ώριμες ντομάτες, τις πιο φτηνές που θα βρείτε.. και θα απολέυσετε την καλύτερη σπιτική Κέτσαπ-Ketchup!

Σπιτική Κέτσαπ (Ketchup) Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαΐου 11, 2012

  • Yield: 500 ml. (1 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 60 mins

Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Προμηθευτείτε ώριμες ντομάτες, τις πιο …

Ingredients

Instructions

  1. Πλένουμε τις ντομάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε το πράσινο κοτσάνι.
    Βάζουμε τις ντομάτες για 3-4 λεπτά σε καυτό νερό για να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα.
  2. Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε την φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  3. Βάζουμε όλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
    Βράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μύξο λαχανικών ή σε σίτα και με το εργαλείο του πουρέ και αρχίζουμε να πολτοποιούμε το μείγμα.
    Πολτοποιούμε και συλλέγουμε το μείγμα το μείγμα μέχρι να μείνουν μόνο τα υπολλείματα από τις φλούδες.
  5. Περνάμε το μείγμα που συλλέξαμε για 2η φορά από σχετικά λεπτή σίτα για να συγκτρατήσει τυχόν σπόρους.
  6. Ανακατεύουμε τακτικά τα υλικά και σιγοβράζουμε περίπου για 30 λεπτά μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα χωρίς υγρά.
    Αφήνουμε την κέτσαπ να κρυώσει ελαφρά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια!
    Διατηρούμε την κέτσαπ στο ψυγείο!
Share

2 Σχόλια

  1. Η κόρη μου της αρέσει πολύ το κέτσαπ από το σούπερ μάρκετ και φωνάζω δεν θέλω να τρώει…οπότε τώρα μου έδωσες φοβερή ιδέα!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο