Share

Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Προμηθευτείτε ώριμες ντομάτες, τις πιο φτηνές που θα βρείτε.. και θα απολέυσετε την καλύτερη σπιτική Κέτσαπ-Ketchup!

Σπιτική Κέτσαπ (Ketchup) Recipe

Σπιτική Κέτσαπ

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαΐου 11, 2012

  • Απόδοση: 500 ml. (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 60 λεπτά

Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Προμηθευτείτε ώριμες ντομάτες, τις πιο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις ντομάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε το πράσινο κοτσάνι.
    Βάζουμε τις ντομάτες για 3-4 λεπτά σε καυτό νερό για να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα.
    Διαδικασία για Σπιτική Κέτσαπ
  2. Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε την φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
    Συνταγές για Σπιτική Κέτσαπ
  3. Βάζουμε όλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
    Βράζουμε για 10 λεπτά.
    Συνταγές για Σπιτική Κέτσαπ
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μύξο λαχανικών ή σε σίτα και με το εργαλείο του πουρέ και αρχίζουμε να πολτοποιούμε το μείγμα.
    Πολτοποιούμε και συλλέγουμε το μείγμα το μείγμα μέχρι να μείνουν μόνο τα υπολλείματα από τις φλούδες.
    Σπιτική Κέτσαπ Συνταγές
  5. Περνάμε το μείγμα που συλλέξαμε για 2η φορά από σχετικά λεπτή σίτα για να συγκτρατήσει τυχόν σπόρους.
    Συνταγή για Σπιτική Κέτσαπ
  6. Ανακατεύουμε τακτικά τα υλικά και σιγοβράζουμε περίπου για 30 λεπτά μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα χωρίς υγρά.
    Αφήνουμε την κέτσαπ να κρυώσει ελαφρά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια!
    Διατηρούμε την κέτσαπ στο ψυγείο!
    Σπιτική Κέτσαπ
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

  1. Η κόρη μου της αρέσει πολύ το κέτσαπ από το σούπερ μάρκετ και φωνάζω δεν θέλω να τρώει…οπότε τώρα μου έδωσες φοβερή ιδέα!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο