Share

Κλαφουτί με Φράουλες

Κλαφουτί με Φράουλες

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 8 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Το κλαφουτί είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό!
Ένα παραδοσιακό κλαφουτί φτιάχνεται συνήθως με μαυροκέρασα!
Σας προτείνω να το δοκιμάσετε όμως με φράουλες, μια και είναι της εποχής!
Το αποτέλεσμα απλά τέλειο!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C Κελσίου.
    Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, περίπου 35 εκατοστών.
    Κόβουμε τις φράουλες, αφαιρώντας το κοτσάνι και τις τοποθετούμε όρθιες στο σκεύος.
  2. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, να αποκτήσει χλιαρή θερμοκρασία.
    Χτυπάμε την ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι, πολύ καλά με σύρμα, ώστε να μην έχει σβόλους το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά γάλα, μέσα στο οποίο βάζουμε και τις 2 κουταλιές του βουτύρου, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αδείαζουμε σιγά σιγά το μείγμα μέσα στο πυρίμαχο σκεύος.
    Ψήνουμε για 40′ λεπτά στους 180° C Κελσίου.
    Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό, του ταιριάζει η άχνη ζάχαρη αλλά και η άγλυκη σαντυγί!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο