Share
Όπως σας έχω πει στην Αθήνα από 17/11 εώς 15/12  έχουμε όλοι την δυνατότητα να απολαύσουμε την Γαλλική Γαστρονομία με υπέροχες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις!

Master Classes γύρω από Γαλλικά κρασιά και σαμπάνια, παρουσιάσεις, απεριτίφ, γευστικές περιπλανήσεις σε διάφορα σποτ της πόλης με τους σεφ να δημιουργούν και να εμπνέονται από την Γαλλική γαστρονομία και κουλτούρα,  αυθεντικό γαλλικό πρωινό και brunch με προϊόντα της Délifrance που επιμελείται η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου (Evi Evane), διαγωνισμοί, κληρώσεις, παριζιάνικη ατμόσφαιρα και Cocktails από το φανταστικό Bar Noel, το Food Truck ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό στην πλατεία Μαβίλης με γεύση Γαλλίας αλλά και μενού Γαλλικής έμπνευσης καθ” όλη την διάρκεια του 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας.


Πριν όμως περάσω στο αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι και την ημέρα λήξης του 5ου Φεστιβάλ Delicious France και στα πλαίσια αυτού κληρώνουμε δώρα για δύο τυχερούς:

– Ένα δείπνο για 2  στο Avenue Bistro & Bar του Metropolitan και για ένα τυχερό ένα μπουκάλι γαλλική σαμπάνια του Οίκου G.H. Mumm!

Διευκρινίσεις και όροι συμμετοχής:
Μπορείτε να συμμετάσχετε με 3 τρόπους μέσω:
Mail με την ένδειξη «5ο Φεστιβαλ για την Γαλλική Γαστρονομία» και τα στοιχεία σας στο info@funkycook.gr
– Να δηλώνετε συμμετοχή με σχόλιο, like και Share στο Facebook  εδώ στο σχετικό post.
Αφήνοντας το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο λέγοντάς μας την αγαπημένη σας γεύση της Γαλλικής Γαστρονομίας.

– Η συμμετοχή για την κλήρωση ξεκινά από 5/12 και λήγει στις 9/12 οι 2 τυχεροί θα ανακοινωθούν στις 10/12 στις 12:00.
– Τα δώρα δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους.
– Τα δώρα και η παραλαβή τους δεν έχουν καμία κρυφή χρέωση για τους νικητές.
Για το δείπνο στο Avenue Bistro & Bar του ξενοδοχείου METROPOLITAN: αφορά σε ένα τραπέζι για 2 άτομα και περιλαμβάνει ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο, ένα γλυκό και ένα ποτήρι κρασί για τον καθένα, τα οποία θα επιλέξουν μόνοι τους από το μενού του εστιατορίου. Η κράτηση θα μπορεί να γίνει μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου οπότε και λήγει το Φεστιβάλ.
– Η σαμπάνια G.H. Mumm θα αποσταλλεί μέσω της Pernod Richard Hellas.


Το πρόγραμμα του 5ο Φεστιβάλ για την Γαλλική Γαστρονομία

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Δεκέμβριος Master classes by Pernod Ambassadors Εκπαιδευτικός Όμιλος Etoile
4 Δεκεμβρίου “French Gourmet” wine club Sofitel Athens Airport
5-6 Δεκεμβρίου Αυθεντικό γαλλικό πρωινό και brunch από τη σεφ Ντίνα Νικολάου Clap the Restaurant, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
8 Δεκεμβρίου VIP Cocktail Γαλλική Πρεσβεία
10 Δεκεμβρίου Βραδιά με γαλλική μουσική και προτάσεις γαλλικών κοκτέιλ Bar NoelPepper 96.6
11-12 Δεκεμβρίου Προτάσεις French snacking από τon chef του food truck Πλατεία Μαβίλη
12-13 Δεκεμβρίου Αυθεντικό γαλλικό πρωινό και brunch από τη σεφ Ντίνα Νικολάου (Media) Clap the Restaurant, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13 Δεκεμβρίου Γαλλικό απεριτίφ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μουσική κάλυψη από DJ του Pepper 96.6 και χορευτική από την ομάδα Athens Boogie) Στοά Αρσακείου
Νοέμβριος Παρουσίαση του νέου Beaujolais Sofitel Athens Airport
Καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ Menu γαλλικής έμπνευσης σε εστιατόρια της Αθήνας και προσφορά της σαμπάνιας Mumm. Κληρώσεις gourmet γευμάτων μέσω διαγωνισμών από : 2ΜΑΖΙ, ΜΑΜΑ ROUX, CHEZ VIOLETTE, ARTISANAL LOUNGE & GARDENS, BY THE GLASS, FABRICA DE VINO, ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ, KARAVI, ΣΠΟΝΔΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ, SUITE LOUNGE, TARTARE, VINTAGE, KIKI DE GRECE, AVENUE BISTRO Pepper 96.6, Popaganda.gr, Γαστρονόμος,Athinorama.gr
17 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου Κληρώσεις αεροπορικών εισιτηρίων για Παρίσι, σκευών μαγειρικής χρήσης και των οδηγών της Michelin Γαστρονόμος,Pepper 96.6

 Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις και άλλα νέα σχετικά με το Φεστιβάλ Delicious France και στην Facebook σελίδα: Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας

5ο φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας


Πληροφορίες σχετικά με τα δώρα:

Avenue Bistro & Bar

Στο Avenue Bistro & Bar του ξενοδοχείου METROPOLITAN, που ήδη ξεκίνησε τη χειμερινή του λειτουργια και ο παγκοσμίου φήμης Chef Michel Roux δημιουργεί πιάτα συνδυάζοντας κλασικές Γαλλικές γεύσεις παρασκευασμένες με φρέσκα υλικά της Ελληνικής φύσης.

Στην ανοικτή κουζίνα του με την παραδοσιακή rôtisserie, ο chef  Ηλίας Καριώτογλου σας περιμένει για να σας ξεναγήσει στις gourmet γεύσεις αλλά και στα χειροποίητα γλυκά και παγωτά.

Τα νέα πιάτα όπως: ριζότο χταποδιού αρωματισμένο με Pernod, φινόκιο και κρέμα καπνιστού χελιού, ή κλασική Bouillabaisse με ραβιόλι και μους σολομού για ορεκτικά και από τα κυρίως πιάτα, côte de boeuf με πατάτες fondant και σάλτσα béarnaise ή κοτοπουλάκι (poussin) ψημένο στη rôtisserie, συνοδευόμενo από νιόκι πατάτας, τομάτα κονφί και σάλτσα diable.

Την γευστική εμπειρία συμπληρώνουν οι επιλεγμένες ετικέτες κρασιών που σερβίρονται και σε ποτήρι.

Γεύση, περιβάλλον, απόλαυση, εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές αποτελούν τους λόγους που καθιέρωσαν το Avenue Bistro & Bar ως μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση εξόδου.

Ανοικτό Τρίτη έως Σάββατο 19:00 – 23:30

Avenue Bistro & Bar, Λ. Συγγρού 385 (Ξενοδοχείο Metropolitan), 176 64 Αθήνα Τ: 210 9471001
www.avenuebistro.grwww.chandris.gr

metropolitan hotel Athens

 

Η σαμπάνια Mumm Gordon Rouge

«Cordon Rouge» σημαίνει στη γαλλική γλώσσα «κόκκινη κορδέλα».
Σχεδιασμένη αρχικά για τους ευγενείς που είχαν διακριθεί τιμητικά κατά την περίοδο του Ναπολέοντα, το
πολυτελές μπουκάλι της ήταν φινιρισμένο με μια μεταξωτή κορδέλα, που αποτελούσε το σύμβολο της
περίφημης «Λεγεώνας της Τιμής», την ανώτερη διάκριση του Ναπολέοντα Ι.

Η ιστορία των αδερφών Jacobb, Gottlieb & Philippe Mumm ξεκινάει από το 1827, όταν κατέφθασαν στην
περιοχή Reims, σε μια από τις πιο εξαιρετικές περιοχές παραγωγής σαμπάνιας, για να δημιουργήσουν λίγο
αργότερα, το 1875, την Mumm Cordon Rouge.

Η παραγωγή της πραγματοποιείται στα ίδια παραδοσιακά κελάρια και οι υπεύθυνοι ελέγχουν προσεκτικά
όλα τα απαραίτητα στάδια παραγωγής με σκοπό να διαφυλάξουν με την πάροδο των χρόνων την εξαιρετική
ποιότητά της και να διατηρήσουν αμετάβλητα τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν.

Συνοδεύει:

Ντελικάτες και φίνες λιχουδιές και πιάτα όπως θαλασσινά, λευκό κρέας και υψηλής ποιότητας κοτόπουλο
Εκλεκτά επιδόρπια όχι εξαιρετικά γλυκά
Γεύσεις όχι έντονες, για να αναδιπλώνονται οι έξοχες νότες γεύσεων της Mumm Cordon Rouge
Η Mumm Cordon Rouge αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλες τις έντονες, αυθεντικές και σημαντικές
στιγμές μας που αξίζουν μια ξεχωριστή πρόποση και μας καλεί να τις μεταμορφώσουμε σε «εμπειρίες
ζωής», άξιες  να τις θυμάται κανείς! #DareWinCelebrate
www.pernod-ricard-hellas.com

Σαμπάνια MUMM

Share

19 Σχόλια

  1. Si la cuisine française est si renommée à travers le monde, c’est grâce à son raffinement et à la variété de ses plats.

    Dinde farcie et ses marrons !!! suivie d’une délicieuse galette des rois !!!

Αφήστε ένα σχόλιο