Share

Xειροποίητες χυλοπίτες και κοκκινιστό κατσικάκι, ένας τέλειος συνδυασμός, ειδικά αν οι χυλοπίτες είναι χειροποίητες!
Ακολουθήστε την συνταγή και  θα απολαύσετε σίγουρα ένα υπέρωοχο σπιτικό, μαμαδίστικο φαγητό!

Κοκκινιστό Κατσικάκι με Χειροποίητες Χυλοπίτες Recipe

katsikaki-kokkinisto-me-xeiropoiites-xilopites

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 8, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 3 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Έτοιμο σε: 5 ώρες 0 λεπτό

Xειροποίητες χυλοπίτες και κοκκινιστό κατσικάκι, ένας τέλειος …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Oι χειροποίητες χυλοπίτες
    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
    Βάζουμε το αλεύρι σε μία μεγάλη λεκάνη και κάνουμε μία λακούβα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από αυγών.
    Αρχίζουμε να ζυμώνουμε αρκετή ώρα ετσι ώστε να κάνουμε μία σφιχτή ζύμη (άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι).
  2. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη 2 ώρες περίπου, να ξεκουραστεί.
    Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7-8 ισόποσες μπάλες.
  3. Με έναν ξύλινο πλάστη αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο κυκλικά και όσο πιο λεπτό μπορούμε!
    Αφήνουμε τα φύλλα να στεγνώσουν περίπου 1 ώρα.
    Παίρνουμε κάθε φύλλο και το διπλώνουμε στην μέση μέχρι να γίνει μία μακρόστενη λωρίδα.
  4. Κόβουμε την λωρίδα αυτή σε 5 μακρόστενα κομμάτια και κόβετε τις χυλοπίτες σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε!
    Τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το κατσικάκι.
  5. Το κατσικάκι
    Πλένουμε και καθαρίζουμε το κατσικάκι από τυχόν τρίχες.
    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τοποθετούμε το κρέας.
    Ψήνουμε ελαφρά το κρέας μέχρι να ροδίσει και γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το βούτυρο ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
  6. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το κρέας μας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
    Μόλις τα υγρά του φαγητού μας κατέβουν σχεδόν στο μισό, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον χυμό αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό, μαζί με την ζάχαρη.
    Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  7. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 5-6 λεπτά.
    Κατόπιν τις σουρώνουμε.
    Τρίβουμε το τυρί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, μόλις κάψει προσθέτουμε το πιπέρι και μόλις καβουρδιστεί τις περιχύνουμε.
  8. Σερβίρουμε με ένα κομμάτι, σάλτσα και τυρί!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο