Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα

Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα

Share

Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα

Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα

By Εύα Μονοχάρη Published: Ιουνίου 14, 2012

  • Yield: 20 κομμάτια (4 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 30 mins

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σε τραγανή κρούστα παρμεζάνας, κρητικό παξιμάδι και μυρωδικά!
Ένα πολύ ελαφρύ ορεκτικό, που ταιριάζει με τα πάντα.
Κολοκυθάκια σαν τηγανιτά αλλά χωρίς σταγόνα λάδι!
Συνοδεύστε τα με την εκπληκτική βινεγκρέτ σκόρδου!

Ingredients

Instructions

  1. Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
    Με ένα μαχαίρι, σπάμε την σκελίδα του σκόρδου ώστε να βγάλει τα έλαιά της.
    Ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
    Συνταγές για Κολοκυθάκια
  2. Στο moulti θρυμματίζουμε τα παξιμάδια, χωρίς να το κάνουμε πολύ λεπτό σε υφή.
    Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ την παρμεζάνα, το παξιμάδι, την σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Συνταγές για Κολοκυθάκια Ψητά
  3. Σπάμε το αυγό και το χτυπάμε ελαφρά με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
    Πανάρουμε τα κολοκυθάκια περνώντας τα πρώτα από το αυγό και κατόπιν από το μείγμα παρμεζάνας.
    Συνταγή για Κολοκυθάκια Ψητά
  4. Σε ένα δίσκο ψησίματος στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, και ακουμπάμε τα παναρισμένα κολοκυθάκια σε.
    Συνταγή για Κολοκυθάκια
  5. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
    Σερβίρονται ζεστά, αφού τα περιχύσετε με την βινεγκρέτ.
    Κολοκυθάκια Ψητά με Κρούστα
Share

Σχόλια από Facebook

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο