Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα

Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα

Share

Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα

Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 14, 2012

  • Απόδοση: 20 κομμάτια (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σε τραγανή κρούστα παρμεζάνας, κρητικό παξιμάδι και μυρωδικά!
Ένα πολύ ελαφρύ ορεκτικό, που ταιριάζει με τα πάντα.
Κολοκυθάκια σαν τηγανιτά αλλά χωρίς σταγόνα λάδι!
Συνοδεύστε τα με την εκπληκτική βινεγκρέτ σκόρδου!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
    Με ένα μαχαίρι, σπάμε την σκελίδα του σκόρδου ώστε να βγάλει τα έλαιά της.
    Ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
    Συνταγές για Κολοκυθάκια
  2. Στο moulti θρυμματίζουμε τα παξιμάδια, χωρίς να το κάνουμε πολύ λεπτό σε υφή.
    Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ την παρμεζάνα, το παξιμάδι, την σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Συνταγές για Κολοκυθάκια Ψητά
  3. Σπάμε το αυγό και το χτυπάμε ελαφρά με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
    Πανάρουμε τα κολοκυθάκια περνώντας τα πρώτα από το αυγό και κατόπιν από το μείγμα παρμεζάνας.
    Συνταγή για Κολοκυθάκια Ψητά
  4. Σε ένα δίσκο ψησίματος στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, και ακουμπάμε τα παναρισμένα κολοκυθάκια σε.
    Συνταγή για Κολοκυθάκια
  5. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
    Σερβίρονται ζεστά, αφού τα περιχύσετε με την βινεγκρέτ.
    Κολοκυθάκια Ψητά με Κρούστα
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο