Share

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σε τραγανή κρούστα παρμεζάνας, κρητικό παξιμάδι και μυρωδικά, τα Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα!
Ένα πολύ ελαφρύ ορεκτικό, που ταιριάζει με τα πάντα.  Κολοκυθάκια σαν τηγανιτά αλλά χωρίς σταγόνα λάδι!
Συνοδεύστε τα με την εκπληκτική βινεγκρέτ σκόρδου!

Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 14, 2012

  • Απόδοση: 20 κομμάτια (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σε τραγανή κρούστα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
    Με ένα μαχαίρι, σπάμε την σκελίδα του σκόρδου ώστε να βγάλει τα έλαιά της.
    Ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
  2. Στο moulti θρυμματίζουμε τα παξιμάδια, χωρίς να το κάνουμε πολύ λεπτό σε υφή.
    Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ την παρμεζάνα, το παξιμάδι, την σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σπάμε το αυγό και το χτυπάμε ελαφρά με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
    Πανάρουμε τα κολοκυθάκια περνώντας τα πρώτα από το αυγό και κατόπιν από το μείγμα παρμεζάνας.
  4. Σε ένα δίσκο ψησίματος στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, και ακουμπάμε τα παναρισμένα κολοκυθάκια σε.
  5. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
    Σερβίρονται ζεστά, αφού τα περιχύσετε με την βινεγκρέτ.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο