Share

Γλυκά μοσχομυριστά κολοκυθοπιτάκια τυλιγμένα σε ρολό, τορτοκάλι και η κολοκύθα όταν συνδυαστούν έχουν τέλειο αποτέλεσμα!

Κολοκυθοπιτάκια Γλυκά με Κουκουνάρι και Πορτοκάλι Recipe

Κολοκυθοπιτάκια Γλυκά με Κουκουνάρι και Πορτοκάλι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Απόδοση: 1 (40 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15-18 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Γλυκά μοσχομυριστά κολοκυθοπιτάκια τυλιγμένα σε ρολό, τορτοκάλι και η …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε την κολοκύθα με τον χυμό του πορτοκαλιού να βράσει.
    Μόλις βγάλει τα υγρά της και μαλακώσει την βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό της κολοκύθας,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκαλιού,την κανέλα, την βανίλια, το κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βράζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε όσες σταφίδες και καρύδια θέλουμε!
  4. Παίρνουμε το φύλλο και το απλώνουμε,δίπλα μας έχουμε μία βρεγμένη πετσέτα για να το σκεπάσουμε να μην μας ξεραθεί.
  5. Με την ροδέλα χαράσουμε ένα σταυρό στα φύλλα και τα κόβουμε σε τέσσερα ισομεγέθη κομμάτια και σκεπάζουμε με την πετσέτα.
    Παίρνουμε ένα κομμάτι και απλώνουμε μία κουταλιά γέμιση κατά μήκος στην κάτω πλευρά.
  6. Τυλίγουμε δύο φορές σε ρολό,διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
    Κλείνουμε το ρολάκι και βρέχουμε ελαφρά την άκρη με λίγο νερό με την βοήθεια ενός πινέλου.
  7. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί. Παιρνάμε τα ρολάκια ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν.
    Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.



Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο