Share

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσετε τον ανανά είναι να τον φτιάξετε μια κομπόστα!
Η κομπόστα ανανά φτιάχνεται πανεύκολα και είναι φυσικά πολύ καλύτερη από την κονσερβοποιημένη!
Απολαύστε την δροσερή ή χρησιμοποιήστε την σε γλυκά!

Κομπόστα Ανανά Recipe

Κομπόστα Ανανάς

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 3, 2012

  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 8 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 13 λεπτά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσετε τον ανανά είναι να τον …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε το ανανά αφαιρώντας το εξωτερικό του περίβλημα και όλα τα μαύρα στίγματα από την σάρκα του.
  2. Κόβουμε τον ανανά σε φέτες, μετρίου πάχους και αφαιρούμε το σκληρό σημείο στο κέντρο κάθε φέτας, αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα μικρό στρογγυλό κουπ πάτ, με μαχαιράκι ή με ειδικό εργαλείο.
  3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 4 λεπτά.
    Προσθέτουμε τις φέτες του ανανά και βράζουμε άλλα 4 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά.
  4. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο και καλύπτουμε με το σιρόπι. Διατηρούμε την κομπόστα στο ψυγείο!
    Απολαύστε την με γιαούρτι ή ακόμη και σκέτη!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο