Share
Η κοτόπιτα μου αρέσει και μου αρέσει πολύ, δεν ειμαι φαν του κοτόπουλου αλλά μια ωραία ζουμερή κοτόπιτα είναι ωραίο πράγμα!

Κάτι χρόνια τώρα είχα «βάλει» στο μάτι αυτό που λένε στο εξωτερικό chicken pot pie, αυτή την φανταστική κοτόπιτα που όταν την «συναντήσεις» σου τρέχουν σαλάκια…

Ψάχνοντας διαπιστώνεις οτι και το εξωτερικό η πίτα είναι αγαπητή, βέβαια στο εξωτερικο δεν χρησιμοποιούν στις πίτες τους αυτό που εμείς αγαπάμε τόσο πολύ, το ξακουστό ελληνικό φύλλο (greek phyllo), όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός οτι η σφολιάτα που είναι το δικό τους φύλλο, έχει μια ιδιαίτερη δυσκολία στην παρασκευή αλλά και είναι εξαιρετικό σε γεύση!

Σημασία πάντως έχει οτι τελικά σε όλη την υφήλιο η πίτα σε όποια μορφή κρύβει μέσα της την «σοφία» της αξιοπόιησης του περισσεύματος…

Σίγουρα μια κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο και κασέρι Ξάνθης είναι υπέροχη αλλά δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω την κλασική chicken pot pie!

Την επόμενη φορά υπόσχομαι να προσπαθήσω να φτιάξω και σπιτική σφολιάτα!


 

Κοτόπιτα σε Σφολιάτα

° Έτοιμο σε: 60′
° Ποσότητα: 4-5 άτομα

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας (καλής ποιότητας)
500 gr. ξεψαχνισμένο κοτόπουλου
300 gr. ανάμικτα λαχανικά (καρότα, φασολάκια, καλαμπόκι, αρακά, πατάτες)
200 gr. γραβιέρα γλυκιά
400 gr. ζωμό κότας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια σέλερι
Μοσχοκάρυδο
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 αυγό
Σουσάμι

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο μαζί με 1 κουταλάκι βούτυρο ή 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από το σέλερι.

Προσθέτουμε πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και το ζωμό της κότας και το κόρν φλαόυρ, σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά και τέλος προσθέτουμε την γραβιέρα και το σέλερι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180°C Κελσίου.

Χρησιμοποιούμε ένα βαθύ πυρίμαχο, το οποίο βουτυρώνουμε και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω τοποθετούμε το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Κλείνουμε καλά ενώνοντας τα δύο φύλλα και δημιουργώντας στο κλείσιμό τους έναν «μικρό κόθρο».

Τρυπάμε με ένα πηρούνι το φύλλο της σφολιάτας και αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C Κελσίου.

Σημειώσεις για την συνταγή:

~ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο κομμάτι από το κοτόπουλο θέλετε.
~ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαχανικά και ρίζες εποχής.
~ Η πίτα αυτή μπορεί αν γίνει και με γαλοπούλα.

Εύκολες Συνταγές για Κοτόπουλο

Κοτόπιτα Εύκολες Συνταγές

Κοτόπιτα σε Σφολιάτα Συνταγές

Κοτόπιτα Εύκολη Συνταγή

 

Εύκολες Συνταγές για Κοτόπιτα

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο