Share

Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο είναι μια εύκολη, παραδοσιακή συνταγή από τα Μπαρδουνοχώρια της Πελοποννήσου για ένα υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο, ελιές και φέτα!

Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαΐου 15, 2012

  • Απόδοση: 1 κοτόπουλο (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 20 λεπτά

Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο είναι μια εύκολη, παραδοσιακή συνταγή από τα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και την σκελίδα σκόρδου.
    Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους.
  2. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου.
    Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να κάνει κρούστα.
    Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  3. Σε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία, τοποθετούμε το κοτόπουλο και από πάνω ρίχνουμε τα σωταρισμένα κρεμμύδια.
    Προσθέτουμε τον ζωμό, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε.
  4. Βράζουμε το φαγητό για 1 σχεδόν ώρα.
    Περίπου 20 λεπτά μετά, προσθέτουμε τις ελιές. Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε την φέτα σε κύβους και βράζουμε άλλα 5 λεπτά το φαγητό.
    Σερβίρετε το φαγητό ζεστό!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο