Κοτόπουλο, ελιές και παραδοσιακό κρητικό τυρί Καλογεράκη! Ένα φαγητό που αγαπώ πραγματικά και μοσχομυρίζει Κρήτη και σε ταξιδεύει σε καλοκαίρια αλλά τρώγεται και το χειμώνα ευχάριστα!

Τις ελιές μπορεί να τις έχουμε στο μυαλό μας σαν ένα ορεκτικό, όμως σε όλη την Ελλάδα αριστουργηματικά πιάτα περιέχουν ελιές που ταιριάζουν πολύ με τα κρεατικά αλλά και τα θαλασσινά, αν και ο καλύτερος από όλους τους συνδυασμούς είναι με τη ντομάτα.

Και βέβαια μόλις προστεθεί και το τυρί και συγκεκριμένα το παραδοσιακό κρητικό τυρί που δεν είναι άλλο από τη φέτα έχουμε την ιδανικότερη και νόστιμη τριλογία!

Το κρητικό παραδοσιακό τυρί ταξιδεύει σ΄όλο τον κόσμο επιβεβαιώνοτας ακόμη μια φορά πως είναι ένα μοναδικό είδος τυριού!

 


Κοτόπουλο με Ελιές και Κρητικό Τυρί
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Χρόνος Ψησίματος: 50′ 
΄Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 4-5

Υλικά

4 κοπανάκια κοτόπουλο ή ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
150 γρ. ανάμεικτες ελιές
200 γρ. Κρητικό τυρί Καλογεράκη
200 g. σάλτσα ντομάτας
2 κρεμμύδια ξερά ή 1 νεροκρέμμυδο
2-3 πιπεριές
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
50 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

2  Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα κοπανάκια του κοτόπουλου με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και μεταφέρουμε σε ευρύχωρο ταψί. Χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο ταψί.

Ανακατεύουμε τα μυρωδικά, τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και  περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού. Προσθέτουμε τις ελιές, το κρητικό τυρί και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος.

2 Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 λεπτά, αφαιρούμε το χαρτί και συνεχίζουμε άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε αν θέλουμε το κοτόπουλο με ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες.

Σημειώση για τη συνταγή:
– Μπορούμε να προσθέσουμε και λαχανικά εποχής

Κοτόπουλο με ελιές και φέτα Συνταγή

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.