Share
Επιτέλους Άνοιξη και επιτέλους στους πάγκους της λαϊκής βρίσκεις τα πιο φρέσκα λαχανικά εποχής!

Αν και πια όλο τον χειμώνα βρίσκεις σχεδόν όλα τα λαχανικά, όπως τα κολοκυθάκια, τα πιο τρυφερά είναι τώρα και αφού βρέθηκαν αυτά τα λιλιπούτεια κολοκυθάκια δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ το πιο αγαπημένο ανοιξιάτικο φαγητό κατσαρόλας, τα κολοκυθάκια αυγολέμονο.

Καθώς κατηφορίζαμε με την μαμά προς το σπίτι σκεφτόμασταν πώς να μαγειρέψουμε αυτά τα τρυφερούδια.

Κατσικάκι ή αρνάκι με κολοκυθάκια αυγολέμονο;

Kαι ενώ ένιωσα ένα «καρδιοχτύπι απόλαυσης» ξαφνικά μου λέει: “Αυτή την φορά θα το μαγειρέψουμε με κοτόπουλο’’.
Μα πόσες φορές επανειλημμένως πρέπει να της πω ότι πιστεύω ότι το στήθος δεν έχει καμία, μα καμία γεύση αλλά δεν ήθελα να της χαλάσω το χατίρι!

Μέχρι να φτάσουμε σπίτι είχα ήδη σκεφτεί πως θα έδινα στο κοτόπουλο την γεύση που του αξίζει και δεν ήταν άλλο από την μικρή μου νόστιμη βοήθεια στην κουζίνα τον κύβο κοτόπουλου Maggi, κάτι που θα διαβάσεις παρακάτω!

Και αφού το φαγητό ήταν πανέτοιμο, ήρθε η ώρα του αυγολέμονου, για ακόμη μια φορά η μαμά μου έδινε τα «φιλάκια» της για να μην κόψει το αυγολέμονο –κάτι με το οποίο γελάμε κάθε φορά- , εγώ έστρωνα τραπέζι και σκεφτόμουν πόσο πολύ μου λείπουν τα μαγειρέματα μαζί της!

#AplakaiNostima η μαγειρική μας φτιάχνει την διάθεση!


 

Κοτόπουλο με Κολοκυθάκια της Άνοιξης
•Προετοιμασία: 15′  •Έτοιμο σε: 40′   •Ποσότητα: 4-5 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά

1000 gr. στήθος κοτόπουλο
750 gr. κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 φρέσκο κρεμμυδάκια
1 κύβο κοτόπουλου Maggi
100 ml. ελαιόλαδο
2 αυγά
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Διαλέγουμε μικρά, τρυφερά Ανοιξιάτικα κολοκυθάκια.

Κόβουμε το στήθος σε μέτρια φιλέτα.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την μισή ποσότητα ελαιόλαδου και τον κύβο κοτόπουλου Maggi, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και αλείφουμε το κοτόπουλο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα τα φιλέτα, συνεχίζουμε στο τηγάνι σωτάροντας το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι καυτό νερό.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό από 2 λεμόνια και στο τέλος ζεστό ζουμί από το φαγητό.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε συνεχώς την κατσαρόλα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο φαγητό.

Σημειώσεις για την συνταγή:

~ Το φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε και με αρνάκι.
~ Αν δεν βρείτε πολύ μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια χρησιμοποιήστε όσο πιο μικρά κολοκυθάκια μπορείτε.
~ Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και ολόκληρο κοτόπουλο.

Εύκολες Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Εύκολες Συνταγές

Εύκολες Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές για Αρχάριους

Συνταγή για Εύκολο Κοτόπουλο

 

Συνταγή για Κοτόπουλο

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο