Τίκα Μασάλα, Ινδικό Κοτόπουλο

10.5K

Τίκα Μασάλα, Ινδικό Κοτόπουλο

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 24 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5-6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 hrs 0 min
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 6 hrs 0 min

To κοτόπουλο Tikka Masala είναι μια κλασική, εύκολη συνταγή της Ινδικής Κουζίνας και είναι αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή της πιάτα Βρετανίας!
Το πεντανόσιμο Tikka Masala έχει περίπου 48 παραλλαγές από την αρχική, μείγματα μπαχαρικών, μυρωδικών και λαχανικών συνθέτουν το κρεμώδες, πικάντικο πιάτο!
Απαραίτητο συστατικό που θα δώσει την τυπική γεύση στο φαγητό είναι ένα μείγμα μπαχαρικών το Garam Masala και μπορείτε πανεύκολα να το φτιάξετε στην κουζίνα σας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμάζουμε το κοτόπουλο, το οποίο θα το μαρινάρουμε από 4-8 ώρες.
    Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια.
    Σε ένα μπώλ πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  2. Τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη και σπάμε τους σπόρους του κόλιανδρου και τα προσθέτουμε μαζί με τον χυμό λεμονιού.
    Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
    Κλείνουμε με καπάκι ή μεμβράνη και αποθηκεύουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  3. Ετοιμάζουμε το garam masala.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από αυτά που είναι σε σκόνη.
    Σιγοψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά που είναι σκόνη.
    Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα καλά και τα πολτοποιούμε στο multi.
  4. Αφού μαρινάρουμε το κοτόπουλο όσο χρειαστεί, το ψήνουμε σε γκρίλ, σχάρα, τηγάνι ή στον φούρνο.
    Ψήνουμε τόσο ώστε να αποκτήσει ωραία κρούστα αλλά να παραμείνει ζουμερό!
  5. Ετοιμάζουμε την σάλτσα.
    Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Σωτάρουμε στο βούτυρο και το φυτικό έλαιο το σκόρδο και την πιπεριά.
    Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε, αν θελουμε, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και επιπλέον garam masala.
    Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι, κατά προτίμηση.

Join the Conversation

  1. ΣΤΑΥΡΟΣ says:

    το garam masala που το βαζουμε
    ξεχασες να το γραψεις

    1. Σταύρο καλησπέρα, μπαίνει στη σάλτσα.
      Καλή επιτυχία!
      Ε.

  2. ΣΤΑΥΡΟΣ says:

    Ευχαριστω Εύα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close