Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου

Share

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου

By Ευα Μονοχαρη Published: Δεκεμβρίου 1, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (35 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 25 mins

Υπέροχοι παραδοσιακοί κουραμπιέδες από το Αηδονοχώρι των Σερρών, μια πανεύκολη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει!
Πρόκειται για νηστίσιμους κουραμπιέδες λαδιού, ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασικούς κουραμπιέδες, φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά, δεν περιέχουν αμύγδαλο και είναι ελαφρά σιροπιασμένοι, παρόλαυτα η γευση τους μοιάζει μ΄αυτή του κουραμπιέ!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προσθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.
    Σε ένα μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε την αλισίβα, την βανίλια, την σόδα, το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
    Προσθέτουμε την φρυγανιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    Συνταγή για Κουραμπιέδες Νηστίσιμους
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Συνταγή Για Κουραμπιέδες
  3. Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, κόβουμε την ζύμη σε ισόποσα κομμάτια των 24-26 gr., έτσι ώστε οι κουραμπιέδες να είναι ομοιόμορφοι, να ψηθούν και να σιροπιαστούν σωστά για τέλειο αποτέλεσμα!
    Ακουμπαμε τους κουραμπιέδες σε λαδόκολλα, που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος.
    Κουραμπιέδες Συνταγές
  4. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 20-22 λετπά στους 170°C Κελσίου, στις αντιστάσεις.
    Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς πριν τους σιροπιάσουμε!
    Συνταγές Για Κουραμπιέδες
  5. Βαζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν, χωρίς να ανακατέψουμε και βράζουμε 4 λεπτά, αφού πάρει την πρώτη βράση το σιρόπι.
    Βουτάμε τους κουραμπιέδες στο καυτό σιρόπι και τους σιροπιάζουμε για μερικά λεπτά.
    Συνταγές για Σιροπιαστους Κουραμπιέδες
  6. Ακουμπάμε τους σιροπιασμένους κουραμπιέδες σε σχάρα και αφήνουμε 1-2 ώρες να στεγνώσου.
    Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα μπωλ και βουτάμε μέσα τους κουραμπιέδες, καλύπτωντας τους με άχνη.
    Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη ζάχαρη!
    Συνταγές για Κουραμπιέδες με Λάδι

  7. Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου
Share

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο