Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου
Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου
Share

Υπέροχοι παραδοσιακοί κουραμπιέδες από το Αηδονοχώρι των Σερρών, μια πανεύκολη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει!
Πρόκειται για νηστίσιμους κουραμπιέδες λαδιού, ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασικούς κουραμπιέδες, φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά, δεν περιέχουν αμύγδαλο και είναι ελαφρά σιροπιασμένοι, παρόλαυτα η γευση τους μοιάζει μ΄αυτή του κουραμπιέ!

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου

By Ευα Μονοχαρη Published: Δεκεμβρίου 1, 2013

  • Απόδοση: 1 (35 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 25 λεπτά

Υπέροχοι παραδοσιακοί κουραμπιέδες από το Αηδονοχώρι των Σερρών, μια …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προσθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.
    Σε ένα μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε την αλισίβα, την βανίλια, την σόδα, το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
    Προσθέτουμε την φρυγανιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    Συνταγή για Κουραμπιέδες Νηστίσιμους
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Συνταγή Για Κουραμπιέδες
  3. Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, κόβουμε την ζύμη σε ισόποσα κομμάτια των 24-26 gr., έτσι ώστε οι κουραμπιέδες να είναι ομοιόμορφοι, να ψηθούν και να σιροπιαστούν σωστά για τέλειο αποτέλεσμα!
    Ακουμπαμε τους κουραμπιέδες σε λαδόκολλα, που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος.
    Κουραμπιέδες Συνταγές
  4. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 20-22 λετπά στους 170°C Κελσίου, στις αντιστάσεις.
    Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς πριν τους σιροπιάσουμε!
    Συνταγές Για Κουραμπιέδες
  5. Βαζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν, χωρίς να ανακατέψουμε και βράζουμε 4 λεπτά, αφού πάρει την πρώτη βράση το σιρόπι.
    Βουτάμε τους κουραμπιέδες στο καυτό σιρόπι και τους σιροπιάζουμε για μερικά λεπτά.
    Συνταγές για Σιροπιαστους Κουραμπιέδες
  6. Ακουμπάμε τους σιροπιασμένους κουραμπιέδες σε σχάρα και αφήνουμε 1-2 ώρες να στεγνώσου.
    Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα μπωλ και βουτάμε μέσα τους κουραμπιέδες, καλύπτωντας τους με άχνη.
    Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη ζάχαρη!
    Συνταγές για Κουραμπιέδες με Λάδι

  7. Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο