Share

Ίσως μερικές φορές προβληματίζεστε για το ποιο μέρος του ζώου είναι κατάλληλο για το φαγητό που θέλετε να μαγειρέψετε,  οι παρακάτω πληροφορίες θα σας φανούν αρκετά χρήσιμες!

? Για φούρνο: Σπάλα, κιλότο, κότσι, μπούτι, προστήθι, σπαλομπριζόλες, μπριζόλες, μοσχαρίσιο συκώτι

? Για κατσαρόλα: Άκρο λαιμού  και κότσι(για αργό μαγείρεμα), κιλότο, κόντρα φιλέτο, νουά,μπούτι, στρογγυλό, λαιμός, σπάλα, μηρός

? Για σούπες-Βραστά: Σβέρκος, ουρά, ποντίκι, λάπα, σπάλα, μηρός, στήθος, κότσι

? Για χάρα-Της ώρας:
Μπριζόλες, παϊδάκια, κόντρα φιλέτο, κοτολέτες, μοσχαρίσιο συκώτι, προστήθι και νεφραμιά (για σουβλάκια)

? Για τηγάνι: Κοτολέτες, φιλέτο, ψαρονέφρι, μπον φιλέ, κιλότο, μπριζόλες, μοσχαρίσιο συκώτι

? Για κιμά: Νουά, σπάλα, ποντίκι, πλευρά, κόντρα φιλέτο, νουά, μηρός, λάπα, λαιμός, μπούτι

Όλα τα παραπάνω ισχύουν ανάλογα με το είδος του κρέατος δηλαδή μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, γίδα.

 

Πάντα στο αποτέλεσμα της γεύσης παίζει ρόλο το λίπος π.χ. στον κιμά χρειάζεται λίγο λίπος όπως και στα ψητά σχάρας,
όπως και το μέγεθος που κόβουμε το κρέας όταν το μαγειρεύουμε!

Πάντα βέβαια ζητάτε την γνώμη του χασάπη, εφόσον τον εμπιστεύεστε!

Πάντα προσέχουμε το κρέας:

? Να προέρχεται απο τοπικές-ελληνικές φάρμες!

? Να έχουν σφραγίδα χρώματος γαλάζιου που σημαίνει ότι είναι ελληνικής εκτροφής,
οι σφραγίδες γίνονται με φυσική βαφή που σημαίνει ότι είναι ασφαλής!

? Τα κομμάτια που θα αγοράσετε να είναι καθαρά, να μην έχουν ξεραθεί και να μην φαίνονται υπερβολικά υγρά,
να δείχνει τρυφερό και να μην έχει έντονη μυρωδιά!

? Το χρώμα του κρέατος να είναι ζωηρό, χωρίς αιματώματα και καθαρό!
? Το λίπος να είναι εύπλαστο, θαμπό, ξηρό και λευκό!

? Όταν αγγίζουμε το κρέας δεν πρέπει να νιώθουμε στην αφή οτι είναι «κολλώδες»!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο