Share

Αρνάκι σας περίσσεψε κάντε το μια πίτα!
Υπέροχο τραγανό χειροποίητο φύλλο, ο συνδιασμός υλικών της γέμισης πεντανόστιμος, για μια κρεατόπιτα που δεν θα μείνει ψίχουλο!

Κρεατόπιτα με Κατίκι Δομοκού Recipe

Κρεατόπιτα με Κατίκι Δομοκού

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (10-15 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45-50 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 45 λεπτά

Αρνάκι σας περίσσεψε κάντε το μια πίτα! Υπέροχο τραγανό χειροποίητο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Το χειροποίητο φύλλο
    Τοποθετούμε τα άλευρα σε ένα μπωλ κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
    Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά να πάρουμε μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι, ανάλογα το αποτέλεσμα.
    Τυλίγουμε την ζύμη σε νωπή πετσέτα και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
  2. H γέμιση
    Κόβουμε το αρνί σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
    Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το Βιτάμ Culinesse τα λαχανικά, εκτός το από τον μαϊντανό για 2′ λεπτά.
    Προσθέτουμε το κρέας και σωταρουμε άλλα 3′ λεπτά.
    Προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και την μαντζουράνα.
    Σβήνουμε με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, προσεκτικά γιατί θα βάλουμε και το κασέρι.
    Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
    Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και προσθέτουμε το κατίκι.
  4. Η πίτα
    Για την πίτα θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 28-30 εκατοστών.
    Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 κομμάτια τα 2 βάρους 80 gr. και τα υπόλοιπα 100 – 110 gr. περίπου.
    Ανοίγουμε 2 φύλλα με την ζύνη των 80 gr. Τοποθετούμε τα 2 φύλλα σε δίσκο, τον οποίο έχουμε αλέιψει με Βιτάμ Culinesse.
    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C Κελσίου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

  5. Aνοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα.
    Αλείφουμε το ταψί με Βιτάμ Culinesse απλώνουμε το πρώτο φύλλο, αλείφουμε με Βιτάμ Culinesse και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο.
    Ρίχνουμε την μισή γέμιση και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το κασέρι τριμμένο.
    Σπάμε το ψημένο φύλλο σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω από την γέμιση.
    Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο, μαζέυουμε τις άκρες και αλείφουμε με Βιτάμ Culinesse.
    Με ένα πηρούνι κάνουμε μερικές τρύπες και στους 170° C μέχρι να ροδίσει η πίτα.
    Μόλις την βγάλουμε την ραντίζουμε με λίγο νερό.
    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με κατίκι Δομοκού!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο