Βασική Συνταγή για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Βασική Συνταγή για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Share

Κρέμα ζαχαροπλαστικής, pastry cream ή κρέμα πατισερί, όπως και να την γνωρίζετε, η κρέμα αυτή είναι από τις πιο βασικες κρέμες στην ζαχαροπλαστική!
Μια κρέμα βανίλιας ή σοκολάτας, πλούσια σε γεύση και υφή που χρησιμοποιείται σε άπειρες συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Το μυστικό για την καλύτερη κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι να την βράσετε σε σωστή θερμοκρασία και η σωστή αναλογία υλικών!

Βασική Συνταγή για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Recipe

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 21, 2012

  • Απόδοση: 1000 gr (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 15 λεπτά

Κρέμα ζαχαροπλαστικής, pastry cream ή κρέμα πατισερί, όπως και να την …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε ένα μπαίν μαρί για να βράσουμε την κρέμα.
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα 600 ml. γάλακτος και τον λοβό βανίλιας, να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μεταλλικό μπώλ κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ και το αλεύρι, προσθέτουμε το ένα ολόκληρο αυγό, τους κρόκους, την ζάχαρη, το αλάτι, τα 100 ml. γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  3. Μόλις το μείγμα γάλακτος αποκτήσει χλιαρή προς ζεστή θερμοκρασία, αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας και προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, που ετοιμάσαμε, ένα φλυτζάνι από το γάλα και ανακατεύουμε ασταμάτητα με σύρμα για να μην μας βράσουν τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα στο βρασμένο γάλα και μεταφέρουμε στο μπαίν μαρί.
    Ανακατεύουμε ασταμάτητα με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να απορροφηθεί στην κρέμα.
  5. Απλώνουμε την κρέμα σε ταψί, πυρέξ ή την μεταφέρουμε σε καθαρό γυάλινο μπώλ. Καλύπτουμε την κρέμα αμέσως με μεμβράνη, την οποία θα πιέσουμε και θα ακουμπάει επάνω στην κρέμα.
    Την αφήνουμε 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και κατόπιν αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας.
  6. Αν θέλετε να φτιάξετε κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα προσθέστε περίπου 80-100 gr. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, όταν βράζετε το γάλα με την κρέμα και αφού αφαιρέσετε την ποσότητα που θα προσθέσετε στο μείγμα αυγών.
  7. Την κρέμα αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση σε γλυκά τύπου τούρτες, τάρτες, σου, εκλέρ, μιλφέιγ και γενικά σε οποιδήποτε γλυκό ψυγείου με γέμιση κρέμας.
  8. Αν θέλετε μπορείτε να αραιώσετε την κρέμα δίνοντας πιο αέρινη υφή με 1 φλυτζάνι σαντιγύ άγλυκη.
    Μπορείτε να την αναμείξετε με φρούτα και ξηρούς καρπούς και να την απολάυσετε σαν επιδόρπιο.
    Scone with Cream and Jam
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

5 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο