Βασική Συνταγή για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Βασική Συνταγή για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Share

Βασική Συνταγή για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 21, 2012

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1000 gr (1 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins

Κρέμα ζαχαροπλαστικής, pastry cream ή κρέμα πατισερί.. όπως και να την γνωρίζετε, η κρέμα αυτή είναι από τις πιο βασικες κρέμες στην ζαχαροπλαστική!
Μια κρέμα βανίλιας ή σοκολάτας, πλούσια σε γεύση και υφή που χρησιμοποιείται σε άπειρες συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Το μυστικό για την καλύτερη κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι να την βράσετε σε σωστή θερμοκρασία και η σωστή αναλογία υλικών!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε ένα μπαίν μαρί για να βράσουμε την κρέμα.
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα 600 ml. γάλακτος και τον λοβό βανίλιας, να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μεταλλικό μπώλ κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ και το αλεύρι, προσθέτουμε το ένα ολόκληρο αυγό, τους κρόκους, την ζάχαρη, το αλάτι, τα 100 ml. γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  3. Μόλις το μείγμα γάλακτος αποκτήσει χλιαρή προς ζεστή θερμοκρασία, αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας και προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, που ετοιμάσαμε, ένα φλυτζάνι από το γάλα και ανακατεύουμε ασταμάτητα με σύρμα για να μην μας βράσουν τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα στο βρασμένο γάλα και μεταφέρουμε στο μπαίν μαρί.
    Ανακατεύουμε ασταμάτητα με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να απορροφηθεί στην κρέμα.
  5. Απλώνουμε την κρέμα σε ταψί, πυρέξ ή την μεταφέρουμε σε καθαρό γυάλινο μπώλ. Καλύπτουμε την κρέμα αμέσως με μεμβράνη, την οποία θα πιέσουμε και θα ακουμπάει επάνω στην κρέμα.
    Την αφήνουμε 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και κατόπιν αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας.
  6. Αν θέλετε να φτιάξετε κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα προσθέστε περίπου 80-100 gr. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, όταν βράζετε το γάλα με την κρέμα και αφού αφαιρέσετε την ποσότητα που θα προσθέσετε στο μείγμα αυγών.
  7. Την κρέμα αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση σε γλυκά τύπου τούρτες, τάρτες, σου, εκλέρ, μιλφέιγ και γενικά σε οποιδήποτε γλυκό ψυγείου με γέμιση κρέμας.
  8. Αν θέλετε μπορείτε να αραιώσετε την κρέμα δίνοντας πιο αέρινη υφή με 1 φλυτζάνι σαντιγύ άγλυκη.
    Μπορείτε να την αναμείξετε με φρούτα και ξηρούς καρπούς και να την απολάυσετε σαν επιδόρπιο.
    Scone with Cream and Jam
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

5 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο


7 − 6 =