Βασική Συνταγή για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

3.7K

Κρέμα ζαχαροπλαστικής, pastry cream ή κρέμα πατισερί, όπως και να την γνωρίζετε, η κρέμα αυτή είναι από τις πιο βασικες κρέμες στην ζαχαροπλαστική!
Μια κρέμα βανίλιας ή σοκολάτας, πλούσια σε γεύση και υφή που χρησιμοποιείται σε άπειρες συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Το μυστικό για την καλύτερη κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι να την βράσετε σε σωστή θερμοκρασία και η σωστή αναλογία υλικών!

Βασική Συνταγή για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 21 Ιουνίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1000 gr (1 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins

Κρέμα ζαχαροπλαστικής, pastry cream ή κρέμα πατισερί, όπως και να την …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε ένα μπαίν μαρί για να βράσουμε την κρέμα.
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα 600 ml. γάλακτος και τον λοβό βανίλιας, να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μεταλλικό μπώλ κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ και το αλεύρι, προσθέτουμε το ένα ολόκληρο αυγό, τους κρόκους, την ζάχαρη, το αλάτι, τα 100 ml. γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  3. Μόλις το μείγμα γάλακτος αποκτήσει χλιαρή προς ζεστή θερμοκρασία, αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας και προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, που ετοιμάσαμε, ένα φλυτζάνι από το γάλα και ανακατεύουμε ασταμάτητα με σύρμα για να μην μας βράσουν τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα στο βρασμένο γάλα και μεταφέρουμε στο μπαίν μαρί.
    Ανακατεύουμε ασταμάτητα με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να απορροφηθεί στην κρέμα.
  5. Απλώνουμε την κρέμα σε ταψί, πυρέξ ή την μεταφέρουμε σε καθαρό γυάλινο μπώλ. Καλύπτουμε την κρέμα αμέσως με μεμβράνη, την οποία θα πιέσουμε και θα ακουμπάει επάνω στην κρέμα.
    Την αφήνουμε 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και κατόπιν αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας.
  6. Αν θέλετε να φτιάξετε κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα προσθέστε περίπου 80-100 gr. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, όταν βράζετε το γάλα με την κρέμα και αφού αφαιρέσετε την ποσότητα που θα προσθέσετε στο μείγμα αυγών.
  7. Την κρέμα αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση σε γλυκά τύπου τούρτες, τάρτες, σου, εκλέρ, μιλφέιγ και γενικά σε οποιδήποτε γλυκό ψυγείου με γέμιση κρέμας.
  8. Αν θέλετε μπορείτε να αραιώσετε την κρέμα δίνοντας πιο αέρινη υφή με 1 φλυτζάνι σαντιγύ άγλυκη.
    Μπορείτε να την αναμείξετε με φρούτα και ξηρούς καρπούς και να την απολάυσετε σαν επιδόρπιο.

Join the Conversation

  1. Τα υπόλοιπα 100 ml γάλακτος?

    1. funkycook Author says:

      Θα το προσθέσετε, κρύο, στο μείγμα που θα ετοιμάσετε με τα αυγά, το αλεύρι, την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ!
      Ευχαριστώ!

      1. Ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close