Λαχανόρυζο Λεμονάτο (2 εκδοχές)

Λαχανόρυζο Λεμονάτο (2 εκδοχές)

Το αγαπημένο, θρεπτικό λαχανόρυζο, σε δύο εκδοχές μέσα από την ίδια κατσαρόλα.

Λαχανόρυζο Λεμονάτο (2 εκδοχές) Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 34 mins
  • Ready In: 44 mins

Το αγαπημένο, θρεπτικό λαχανόρυζο, σε δύο εκδοχές μέσα από την ίδια …

Ingredients

Instructions

  1. Το Λεμονάτο Λαχανόρυζο
    Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και το πλένουμε.
    Σε μία κατσαρόλα πλάτιά βάζουμε το λάχανο και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο.
    Aνακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
    Σωτάρουμε ως ότου να ξανθύνει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ζωμό.
  2. Βράζουμε το λάχανο μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
    Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο νεράκι ανάλογα με το πόσο βρασμένο θέλετε το ρύζι) και ρύζι, ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά και προσεκτικά, μέχρι να βράσει το ρύζι. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
    Περιχύνουμετο φαγάκι μας με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.
  4. Το Λαχανόρυζο Αυγολέμονο
    ¶ν διαλέξουμε αυτήν την εκδοχή φροντίζουμε να κρατήσουμε το φαγητό μας με περισσότερα υγρά.
    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγο αλάτι, όχι πολύ σφιχτή.
    Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λεμόνι και σταδιακά ζουμί από το ζεστό φαγητό.
    Περιχύνουμε με το αυγολέμονο και αναδεύουμε το φαγητό σκεπάζοντας την κατσαρόλα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο