Lemon Curd ή Λεμονόκρεμα

1.5K

Η Lemon Curd είναι η πιο τρανή απόδειξη οτι το λεμόνι είναι θαυματουργό, με το που ξεκινάς να φτιάχνεις την κρέμα νιώθεις μια ευεξία, ένα “ξύπνημα” από τα έλαια του λεμονιού, όσο δοκιμάζεις άστο “μαγεύεσαι” και αυτό το βάζο δεν θέλεις να αδειάσει ποτέ!
Οι χρήσεις της είναι απλά αμέτρητες, βάλτην όπου θες… φαντάσου οι μιξόλοτζιστς την βάζουν μέχρι και στα κοκτέιλς.
Δοκίμασέ την Lemon Curd με τους πιο πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς και να θυμάσαι αν την φτιάξεις… ακέρωτα λεμόνια!

Έχεις φάει ποτέ πολύ πολύ λεμόνι;
Αν ναι ξέρεις, αν όχι σου λέω οτι η κρέμα αυτή κρύβει μέσα της όλη την “λεμονίλα” και ας μην το πιστεύεις γι’ αυτο αν δεν συμπαθείς το λεμόνι ξέχασέ την!

Lemon Curd ή Λεμονόκρεμα (για αμέτρητες χρήσεις)

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 9 Απριλίου, 2014

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 5 Servings
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins

Η Lemon Curd είναι η πιο τρανή απόδειξη οτι το λεμόνι είναι θαυματουργό, με το …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία της συνταγής διαλέγουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε και θα τα αποστειρώσουμε.
    Επίσης αφήνουμε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Πλένουμε καλά τα λεμόνια, "παίρνουμε" το ξύσμα και τον χυμό τους.
    Πολτοποιούμε στο multi το ξύσμα με 3 κουταλιές της σούπας από την ζάχαρη.
  2. Κόβουμε το βούτυρο σε ομοιόμορφα κυβάκια.
    Σε ένα μπωλ που θα το ακουμπήσουμε σε μπεν μαρί ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού, το ξύσμα, την ζάχαρη.
    Το μπωλ μας δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό του μπεν μαρί και η θερμοκρασία να είναι χαμηλή.
    Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
    Μόνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο, το μείγμα δεν πρέπει να βράσει αλλά να ζεσταθεί, γιατί αλλιώς η κρέμα θα κόψει στο επόμενο βήμα και θα ψηθούν τα αυγά.
  3. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τον κρόκο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας από το ζεστό μείγμα.
    Προσθέτουμε τα αυγά σε ροή μέσα στο μείγμα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς!
  4. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει, περίπου στα 13-16 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά.
    Η κρέμα ακόμη θα είναι ρευστή και θα στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού, μόλις κρυώσει πήζει ακόμη περισσότερο.
    Ακουμπάμε το μπωλ σε κρύο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Μοιράζουμε σε βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο!

Join the Conversation

  1. Μπορείτε να μου πείτε κάποιο tip για να μην μυρίζει το αυγό;

  2. τα λεμόνια θα πρέπει να είναι απο την Άρτα…..!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close