Share

Μπισκότα Αlfajores

Μπισκότα Αlfajores

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 20 μπισκότα
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 12-14 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 32 λεπτά

Τα αγαπημένα μπισκότα της Νοτίου Αμερικής με Ισπανική προέλευση και ρίζες Αραβικές! Οι Ισπανοί τα φτιάχνουν και σαν Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα! Πλέον τα μπισκότα είναι διαδεδομένα σε πολλές χώρες και με διάφορες παραλλαγές! Η γεύση τους απίστευτη αλλά και πανεύκολα στην παρασκευή!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η καραμέλα γάλατος
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κουτί του γάλακτος, αφού πρώτα αφαιρέσουμε την ετικέτα.
    Γεμίζουμε με νερό την κατσαρόλα, μέχρι να καλυφθούν κατά ¾ το κουτί και προσθέτουμε το λεμόνι κομμένο στα 2
  2. Βράζουμε για 10′ λεπτά σε δυνατή φωτιά και κατόπιν για 2-2,5 ώρες σε μέτρια φωτιά.
    Άν κατέβει η στάθμη του νερού προσθέτουμε όσο χρειαστεί για να καλυφθούν πάλι μέχρι τα ¾.
  3. Τα μπισκότα
    Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και σταδιακά, το ξύσμα, την βανίλια και το κονιάκ.
  4. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking, την σόδα και το αλάτι.
    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα των αυγών.
    Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη , όχι πολύ μαλακή ζύμη.
    Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  5. Ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου 2 χιλιοστών και κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ.
    Απλώνουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170°C για 12-14 λεπτά.
  6. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά.
    Ενώνουμε μπισκότα με την μαρμελάδα καραμέλας και τα πιέζουμε ελαφρά.
    Κυλάμε τα μπισκότα στο ινδοκάρυδο.
    Αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο